Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Στο τέλος λύγισε ο Πολυκράτης‏

ΤΕ ΕΟΚ ΣΑΜΟΥ
Στο παρθενικό του παιχνίδι στην Γ’ Εθνική κατηγορία ο Πολυκράτης παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στα πρώτα 3 δεκάλεπτα, δυστυχώς δεν άντεξε στο 4ο και ηττήθηκε από το νεοφώτιστο επίσης στην κατηγορία Έσπερο Λαμίας με 59 – 48 (30 – 26).
Ο Πολυκράτης ταξίδεψε στη Λαμία με 10 παίκτες, σίγουρα όχι και με τόσες πολλές προπονήσεις, αφού τα πάσης φύσεως προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν πολλά. Παρόλα αυτά όμως απέδειξε ότι με τους παίκτες αυτούς που διαθέτει και με τη δουλειά που έχει γίνει αλλά και θα γίνει από τον προπονητή του τον Κώστα Ρουμελιώτη, μπορεί να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο μέσα στην έδρα του (που αυτό είναι το Νο1 ζητούμενο), αλλά και σε παιχνίδια εκτός έδρας.
Ο Πολυκράτης κοίταξε στα μάτια τον Έσπερο Λαμίας που αν μελετήσει κανείς το ρόστερ του, έχει μια πλήρη ομάδα με «μεγάλα» ονόματα και αθλητές με μεγάλη εμπειρία όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και σε μεγαλύτερες.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πολυκράτης σαφώς είχε το άγχος του πρωτάρη και προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησε το δεκάλεπτο και βρέθηκε να χάνει με 18-9. Δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, παρόλο που η ομάδα ήταν άστοχη τόσο στα τρίποντα, όσο και στις βολές, εντούτοις με την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ήταν κοντά στο σκορ ακόμη και στο 4ο δεκάλεπτο (42-40) και (48-46). Από εκείνο όμως το σημείο και μετά λίγο η κούραση, λίγο ο εκνευρισμός, οδήγησαν την ομάδα σε λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν και έτσι ήρθε η ήττα με 59 – 48.
Η ήττα αυτή σίγουρα μπορεί να έφερε στενοχώρια αλλά έφερε και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Με λίγη παραπάνω δουλειά και με την προσθήκη του Πρόκου (που δεν έπαιξε σ΄αυτό το παιχνίδι), αλλά και του Καραβασίλη, η ομάδα θα πάει καλύτερα.
Από τον Πολυκράτη ξεχώρισαν οι Αλεξίου (που ξεχώρισε για το πείσμα του και το γρήγορο μπάσκετ), Μυτιληνού, Καποτάς. Από τον Έσπερο οι Σοφογιάννης, Γιαννουζάκος και Καζάκος.
Ο παίκτης του Πολυκράτη Στέργιος Μυτιληνού δήλωσε στο SamosBasket:
«Πήγαμε στη Λαμία με ένα σωρό προβλήματα (όλοι τα ξέρουμε πάνω κάτω), αλλά με πίστη στην ομάδα μας ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και μέχρι το 37 ήμασταν στον πόντο, αλλά στο τέλος η κούραση, το όχι καθαρό μυαλό, κάποιες λεπτομέρειες και 2 καθοριστικά σφυρίγματα έκριναν το παιχνίδι (7 συνεχόμενες βολές κ το σκορ από 48-46 πήγε στο 55-46). Θέλω να πω και κάτι για μένα προσωπικά. Δεν βοήθησα την ομάδα μου όσο θα ήθελα και ήμουν κακός και ίσως τώρα να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. θα δούμε τα λάθη μας και θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που θα είναι καθοριστικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Γι' αυτό ζητώ την στήριξη του κόσμου της Σάμου».
Τα δεκάλεπτα: 18-9, 30-26, 42-37, 59-48.
Εσπερος Λαμίας (Γ. Σοφογιάννης): Χρήστου 13 (1), Μαγιντόμπε 3, Αποσκίτης 2, Γκρινιάρης 5 (1), Σοφογιάννης Μ. 10 (1), Μπέλλης 4, Γιαννουζάκος 11 (2), Καζάκος 11 (1), Καργιώτης, Φούντας.
ΑΟ Πολυκράτης (Ρουμελιώτης): Αλεξίου 23 (2), Μυτιληνού 14 (1), Παναγιώτου , Καποτάς 3, Κρασσόπουλος 6, Τσουρής 2 , Νικολαϊδης, Γιαννουκάκης.
Διαιτητές: Σιώκας – Χρηστίδης.
Από το Γραφείo Τύπου και Ενημέρωσης της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου