Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Για την απεργιακή μάχη στους ΟΤΑ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 14/10/11
Ο Περιφερειάρχης και η κυβερνητική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής πρωτοστατούν στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής αυταρχικού κτυπήματος των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Με εισήγηση του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, η κυβερνητική πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μαζί με το ακροδεξιό δεκανίκι του ΛΑΟΣ αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτες τη συλλογή -μεταφορά και διάθεση στη χωματερή των απορριμμάτων από 'ευαίσθητες' περιοχές και υπηρεσίες. Ο Περιφερειάρχης μάλιστα τόνισε πως η ευθύνη του βρίσκεται στη μεταφορά των απορριμμάτων στη χωματερή όπου εκεί αναλαμβάνει η κυβέρνηση, προφανώς με τα ΜΑΤ, να επιβάλει την κοινή απόφασή τους.
Ο εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Ά. Χάγιος κατήγγειλε τον Περιφερειάρχη και την κυβερνητική πλειοψηφία ότι όχι μόνο ταυτίζονται με την αντιλαϊκή αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ αλλά αναλαμβάνουν και δραστήριο ρόλο, αυτό του λαγού, για το κατασταλτικό πογκρόμ που ανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών ενάντια στους μαχόμενους απεργούς των ΟΤΑ και παράλληλα γίνονται ο πολιορκητικός κριός για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Γ Σγουρός και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται προκλητικά για τις επαίσχυντες αποφάσεις τους τη δημόσια υγεία. Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας που οδηγεί μαθητές να λιποθυμούν από την ασιτία, ηλικιωμένους να χάνουν την υγεία και συχνά τη ζωή τους λόγω των περικοπών στην περίθαλψη και ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων να αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα και να πληρώσουν την ελάχιστη καταβολή της επίσκεψής τους στο δημόσιο νοσοκομείο. Επικίνδυνη για τη ζωή μας είναι πολιτική που οδηγεί στη μείωση του προσδόκιμου ζωής την επόμενη δεκαετία της διαρκούς λιτότητας, στο διπλασιασμό των αυτοκτονιών λόγω της καταστροφής του εισοδήματος, της υγείας και της ίδιας της ζωής εργαζομένων και συνταξιούχων.
Ο Γ Σγουρός και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ πρόθυμα τρέχουν να ενεργοποιήσουν την «υποχρέωσή» τους να ασκήσουν την αρμοδιότητα έκτακτης αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργείται από την απεργία στους ΟΤΑ. Δεν δείχνουν όμως την ίδια προθυμία «έκτακτης αντιμετώπισης» των ολοένα και πιο οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Ίσα – ίσα ανέχονται και συμβάλλουν στη διάλυση ακόμα και των ελάχιστων κοινωνικού χαρακτήρα αρμοδιοτήτων τους λόγω της συνεχούς περικοπής των κρατικών επιχορηγήσεων και των δημοσίων επενδύσεων.
Η ΑΑ είναι σταθερά ταγμένη στον αγώνα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση της ίδιας της ύπαρξης και της ζωής τους μέσα από τους δικούς τους 'θεσμούς' αγώνα και ανατροπής. Με όλες τις δυνάμεις της, συμβάλλει στην πολιτικοποίησή τους με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των τοπικών και περιφερειακών αρχών που συμπράττουν μαζί της, για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα δεσμά του κεφαλαίου, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσής του, για να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής χειραφέτησης -κοινωνικής απελευθέρωσης.