Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΧΗΜΙΚΟΥ

Την Τρίτη 4/10/2011, μετά το τέλος της Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου φοιτητών Χημείας και αφού ο σύλλογος αποφάσισε κατάληψη της σχολής αντιτιθέμενος στο νόμο Διαμαντόπουλου ,προχωρήσαμε σε μαζική παράσταση 100 και πλέον ατόμων στο γραφείο του προέδρου Α.Γιαννακουδακη ,ζητώντας τη σύγκληση Γεν.Συνελευσης Τμήματος για να αποφασίσει επί του αιτήματος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ για διπλή εξεταστική το Γενάρη –Φλεβάρη και εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίο φοιτητές μετά το πέρας των κινητοποιήσεων. Η απόφαση των φοιτητών διέπονταν από το πνεύμα διασφάλισης των συμφερόντων τους και έκανε ξεκάθαρο ότι κανενός είδους εκδικητική συμπεριφορά και εκβιασμός από καθηγητές και τα διοικητικά όργανα του Τμήματος, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί στις πλάτες των φοιτητών(σημ. Η προηγούμενη συνέλευση τμήματος είχε ορίσει 8 μέρες εξεταστική express 57 μαθημάτων και 10 μέρες τον Ιουνη βάση και του νέου νομού).
Η συγκεκριμένη ενέργεια μαζικής παράστασης 100 και πλέον φοιτητών αιφνιδίασε και άγχωσε τον Α. Γιαννακουδάκη (γεγονός που αποδεικνύεται και από την κατάπτυστη γραπτή αναφορά του την επόμενη μέρα ). Αυτό ίσως «δικαιολογεί» και την μυωπική «αναφορά» του για μειοψηφίες 30-40 ατόμων και τον πανικό του να βρει στήριγμα στις πιο αντιδραστικές φωνές μελών ΔΕΠ όλων των ΑΕΙ αλλά και να σπιλώσει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.(έχοντας «ίσως» στο νου του και μια θέση στο νέο συμβούλιο διοίκησης? ). Όλοι αυτοί γνωρίζουν καλά ότι οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται, ξεβράζουν στοχοποιήσεις και απειλές.
Καταγγέλλουμε την χυδαία στάση καταδότη του προέδρου Α.Γιαννακουδάκη. Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση του συμφοιτητή μας, καθώς και την δεσποτική απαίτηση του προέδρου από τους φύλακες του πανεπιστημίου να καταστείλουν τους φοιτητές. Το φοιτητικό κίνημα, παρά την απροκάλυπτη καταστολή των συλλήψεων και των ξυλοδαρμών, των στοχοποιήσεων και των εκβιασμών, βαδίζει την έκτη βδομάδα καταλήψεων και κινητοποιήσεων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο και μια πολιτική που τσακίζει το παρόν και υποθηκεύει το μέλλον μας.
Υ.Γ. Ο «πολύτιμος» προτζεκτορας του «κ.» Α.Γιαννακουδακη βρίσκεται «όμηρος!!!» από τα πρώτα 2 λεπτά στο θυρωρείο του Χημείου…. τα συμπεράσματα δικά σας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΧΗΜΙΚΟΥ