Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Περιμένοντας το καράβι

Νήσος Μύκονος: Έκοψε τα δρομολόγια πριν την έγκριση τους
Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2011
Την αντίδραση της Σάμου στη μείωση των δρομολογίων της Hellenic Seaways από έξι σε τρία την εβδομάδα με το πλοίο Νήσος Μύκονος από την 1η Οκτωβρίου εξέφρασε ο Αντιπεριφεριάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους με μία σκληρή επιστολή προς την εταιρεία όπου της θυμίζει ότι το καλοκαίρι η τοπική κοινωνία την στήριξε όταν η ΝΕΛ ζήτησε να δρομολογήσει πλοίο στην γραμμή Σάμου - Πειραιά.
Ο κύριος Παπαθεοφάνους κάνει λόγω για έλλειψη σεβασμού στους μόνιμους κατοίκους των νησιών, καθώς αποδιοργανώνει τα επιχειρηματικά πλάνα της εμπορικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας του Νομού. Μιλώντας στο σταθμό μας ο κύριος Παπαθεοφάνους τόνισε ότι η εταιρεία μείωσε τα δρομολόγια χωρίς ακόμα να έχει εγκρίνει το σχετικό αίτημα ο αρμόδιος Υπουργός ζητώντας παράλληλα από την πολιτεία να πάρει μέτρα.
Ο κύριος Παπαθεοφάνους ζητά από την εταιρεία να επανεξετάσει την απόφασή της και να αυξήσει σε τέσσερα τουλάχιστον τα δρομολόγια εβδομαδιαίως κατά την χειμερινή περίοδο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς το λιμάνι του Πειραιά με τα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων τη στιγμή μάλιστα που για την προσέγγισή της στους Φούρνους η εταιρεία επιδοτείται με τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Πηγή:ert.gr (είδηση από την ΕΡΑ Αιγαίου)