Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Περιφρούρηση στις Αττικές Εκδόσεις

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η περιφρούρηση στις Αττικές Εκδόσεις, στην απεργία της ΕΣΠΗΤ και των Λιθογράφων, ενώ συμμετείαν και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι από άλλα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, τοποθετώντας πανό στις εισόδους. Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο νομικός σύμβουλος της εργοδοσίας, επιχείρησε να δημιουργήσει εντάσεις απαιτώντας να φύγουν όσοι δεν είναι απεργοί από τον συγκεκρμένο χώρο και να πάνε στην ... Κηφισίας, γιατί αλλιώς παρεμποδίζουν όσους θέλουν να εργαστούν. Αργότερα ήρθε και η αστυνομία, που την ώρα της ανάρτησης ήταν σε κάποια απόσταση. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, όταν σε ένα χώρο βρίσκονται εργαζόμενοι από διάφορες ειδικότητες, τότε πρέπει να απεργούν ΟΛΑ τα κλαδικά σωματεία, διότι στην απεργιακή ανακοίνωση δεν είδαμε να υπάρχουν οι υπογραφές της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΠΗΤ, με αποτέλεσμα να έρχονται σε δύσκολη θέση εργαζόμενοι που η ψυχή τους είναι με την απεργία, αλλά χρειάζονται και κάποια κάλυψη.
Περιμέναμε στις 8πμ που ξεκίναγε η περιφρούρηση, λίγο μεγαλύτερη παρουσία "θεσμικών", δηλαδή μελών του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (ήταν μόλις δύο) και της ΠΟΕΣΥ (κανένας). Η απεργία συνεχίζεται και αύριο, άρα ας οργανωθούμε ακόμα καλύτερα.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοίνωση συμπαράστασης για Αττικές Εκδόσεις
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Η.Τ. αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικαλιστικών Ενώσεων ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ που αποφάσισαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους και ύστερα από την ομόφωνη πρόταση των εργαζομένων στη συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της επιχείρησης την Πέμπτη 24/3/2011, την πραγματοποίηση κυλιόμενων 24ωρων απεργιών στις εταιρείες του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων (ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕ), ως εξής:
- τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 από ώρα 08:00 π.μ. μέχρι 08.00 π.μ. της Τρίτης 29 Μαρτίου 2011 και
- την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 από ώρα 08: 00 π.μ. μέχρι 08.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2011
Ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ΜΈΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΜΈΛΗ στις εταιρείες του Ομίλου Αττικές Εκδόσεις να συμμετάσχουν μαζικά στις παραπάνω 24ωρες απεργίες.
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΪΔΗΣ, ΝΤΕΝΙΖ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ