Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ιστορική απεργία

...κάτι που άργησαν λίγες μέρες να στείλουν την ανακοίνωση, κάτι που τρέχαμε εμείς με τις Αττικές Εκδόσεις και άλλα θέματα των ΜΜΕ, καθυστέρηση η ανάρτηση, αλλά δεν πειράζει, ήταν η πρώτη απεργία (άρα ιστορική), οπότε αξίζει τον κόπο η προβολή της...
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι καθαρίστρες του ΗΣΑΠ πραγματοποίησησαν 24ωρη απεργία την Δευτέρα 21 Μάρτη και απεργιακή συγκέντρωση στον σταθμό Αττικής, μετά την απόφαση που πήρε το σωματείο τους, το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζόμενων στην Καθαριότητα.
Αιτία είναι ότι η εργοδοσία της ΟΙΚΟΜΕΤ (αυτοί που πήγαν να δολοφονήσουν την Κούνεβα) χρωστάει στους εργαζόμενους τους μισθούς του Γενάρη και του Φλεβάρη, παρόλο που τα χρήματα τα έχει πάρει απο τον ΗΣΠ. Προφανώς ο Οικονομακης, ρίχνει τα χρήματα των εργαζόμενων στην καθαρίοτητα στις νέες του επενδύσεις (τρία εργοστάσια ανακύκλωσης) και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους των 400 και 500 ευρώ. Αυτή είναι η συνέχεια των προκλήσεων της ΟΙΚΟΜΕΤ αφού στις 30 Δεκέμβρίου απέλυσε σχεδόν 100 εργαζόμενους με δικαιολογία ότι του το ζήτησε ο ΗΣΑΠ.
Η ουσία όμως είναι ότι το σωματείο έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά απεργία στον χώρο και μάλιστα πολύ πετυχημένη. Και αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία έδωσε την υπόσχεση ότι μέχρι την Πέμπτη θα βάλει στην τράπεζα τα χρήματα που χρωστάει. Η απόφαση όμως των εργαζόμενων είναι ότι αν δεν μπούν τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη, θα κλιμακώσουν με 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.