Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την "απογραφή" των Νομαρχιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
15/3/11
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10/3 ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΑΠΟΓΡΑΦΗ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
1.- Η Απογραφή δεν είναι μόνο μια τεχνική- οικονομική διαδικασία και μια τυπική υποχρέωση έγκρισης και παραλαβής της κατάστασης των Νομαρχιών από το Π.Σ. Τα στοιχεία της απογραφής, έργα, χρηματοδοτήσεις, κινητή και ακίνητη περιουσία, οικονομική διοίκηση και διαχείριση εμπεριέχουν πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τα Νομαρχιακά Συμβούλια. Αυτές οι αποφάσεις καθορίζουν την πραγματική κατάσταση που απογράφεται και -σε όχι μικρό βαθμό- δεσμεύουν και την Περιφέρεια με την απόφαση παραλαβής.
2.- Με το νόμο του Καλλικράτη οι Περιφέρειες πραγματοποιούν την απογραφή χωρίς καμιά εκτίμηση των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, χωρίς συμπεράσματα και απολογισμό αν αντιμετωπίζονται οι λαϊκές ανάγκες, ποια προβλήματα χρηματοδοτήσεων υπάρχουν και πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν στη νέα περίοδο με τον προγραμματισμό των έργων της Περιφέρειας και τον προϋπολογισμό της.
3.- Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόστηκε από τα Νομαρχιακά Συμβούλια, συχνά συγκρουστήκαμε με αυτήν και τις εκτιμήσεις – απόψεις μας τις προβάλαμε και στην προεκλογική περίοδο. Γνωρίζουμε, πολύ περισσότερο, την αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ και του Καλλικράτη και τη νέα κλιμάκωση της μετά τη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Έχουμε τοποθετηθεί στο Π.Σ. και πρωτίστως στους εργαζόμενους και τη νεολαία για τις περικοπές των οικονομικών πόρων στους Δήμους και τις Περιφέρειες, για το κύμα των απολύσεων, τη «συγχώνευση» σχολείων και νοσοκομείων, την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, της διαχείρισης απορριμμάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας.
4.- Η τοποθέτηση μας, επομένως, και στο ζήτημα της απογραφής καθορίζεται από αυτή την πολιτική μας άποψη και από την ανάγκη ανατροπής της αντεργατικής –αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής της. Γι αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε τη σχετική με την απογραφή εισήγηση.