Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Δεν είναι το δελτίο των 8μμ

Προφανώς ειδήσεις σαν αυτή που ακολουθεί, δεν έχουν τύχη όταν (και αν) πέφτουν στα χέρια των διαφόρων που επιλέουν τη θεματολογία των τηλεοπτικών δελτίων στα ιδιωτικά κανάλια και σε αρκετές περιπτώσεις και στη ΝΕΤ. "Κατανοητή" η δυσφορία σε όποια είδηση δείχει συλλογικότητα, αντίσταση και ευθύνες προς αυτούς που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα. Τα στοιχεία της είδησης και οι φωτο είναι από το www.ikaria.mag και το www.ikariaki.gr
Με την ευκαιρία, έχει βουίξει η πιάτσα για πολιτικό με φιλοδοξίες, που μοιράζει χρήμα σε δημοσιογράφους (και έχουν πάει κάμποσοι-κάθε χώρος έχει τα αποστήματά του), με αντάλλαγμα να γράφουν μερικές καλές κουβέντες όποτε και όταν μπορούν. Πχ αν το blog ήταν ανώνυμο και δεν έκανα "κακές" παρέες, ίσως θα ήταν εύκολο να τσεπώνω στο χαλαρό ένα χιλιαρικάκι το μήνα (αδήλωτο φυσικά) για να γράφω μέσα σε όλα και "στοχευμένα" λιβανιστήρια. Ας αφήσουμε όμως τον κόσμο της σαπίλας για να πάμε στον κόσμο της αξιοπρέπειας:
Για τέταρτη εβδομάδα ορθώνεται μπροστά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και μεταφορείς, ένα τείχος σιωπής και αδιαφορίας (χαρακτηριστικό ίσως της πολιτικής που θα αντιμετωπίζεται στο εξής το δημόσιο σχολείο ). Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, καμιά έγγραφη απάντηση, από κανένα "αρμόδιο", (Υπουργεία Παιδείας- Εσωτερικών, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου). Μόνο εκκλήσεις στους μεταφορείς να σταματήσουν την ταλαιπωρία των μαθητών.
Με αυτά τα δεδομένα οι σύλλογοι γονέων μετά από Γ.Σ συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους, την πέμπτη 10/3 με κατάληψη των υπηρεσιών της ΔΟΥ Ικαρίας.
Διεκδικώντας επιτέλους μια σαφή δέσμευση σχετικά με την υπογραφή των νέων συμβάσεων και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομενων χρημάτων, έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες της βαθμίδες να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς .
Τα Δ.Σ των συλλόγων γονέων
Φωτογραφίες: Αποστόλης Σαφός