Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Στην πρώτη γραμμή της μάχης

Αύριο Δευτέρα 28 Μάρτη οι συνάδελφοί μας στις Αττικές Εκδόσεις ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις (48ωρη απεργία και μας καλούν στις 8πμ στην περιφρούρηση, Κηφισίας 40 Μαρούσι) ενάντια στις τρεις νέες απολύσεις εργαζομένων (ανάμεσά τους και η εκπρόσωπος των συντακτών στο μικτό της ΕΣΠΗΤ) επειδή δεν δέχτηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις μισθών.
Σε απεργία κατεβαίνουν και οι τεχνικοί ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ) στα ραδιόφωνα του Κουρή για τις εκεί εφαρμοζόμενες αντεργατικές επιλογές. Πριν λίγες μέρες χρειάστηκε περιφρούρηση για να μην σπάσει η απεργία στην Αυριανή και να μην κυκλοφορήσει απεργοσπαστικό φύλλο. Ο ΑΝΤ1 TV έσπασε στις 17 Μάρτη την απεργία γιατί δεν πάρθηκαν αντίστοιχα μέτρα περιφρούρησής της. Οι συνάδελφοί μας στο ΑΛΤΕΡ συνεχίζουν την οδύσσειά τους με κινητοποιήσεις (απεργίες και επισχέσεις) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στην Απογευματινή ο αγώνας για τα αυτονόητα συνεχίζεται.
Στον Πήγασο ήδη ανακοινώθηκαν νέες περικοπές, στην κατεύθυνση που χάραξε μερικούς μήνες πριν ο Σκάι, στην ΕΡΤ εφαρμόζονται από καιρό, στο ΑΠΕ προσφάτως και σε σειρά άλλων εργασιακών χώρων εφαρμόζονται αντίστοιχες πολιτικές. Πρακτικά έχουν ανοίξει παντού όλα τα μέτωπα και οι περιοδείες του διασωματειακού με ορίζοντα τετραήμερη απεργία στις 7,8,9,10 Απρίλη, απλώς επικυρώνουν το αυτονόητο, ότι όσο δεν κλιμακώνουμε (με σχέδιο και οργανωτικά μέτρα, όχι χύμα στο κύμα), τόσο θα επεκτείνεται η αντεργατική επίθεση. Τα οργανωτικά μέτρα τα έχουμε αναλύσει, αλλά μπορείτε να τα ξαναθυμηθείτε κάνοντας κλικ στο έκτακτο απεργιακό τεύχος που έχουμε αναρτήσει στο blog μας. Πρόκειται για ποιοτικά «αναβαθμισμένη» επίθεση, καθώς δεν πρόκειται για «πειρατική» εφαρμογή αντεργατικών μέτρων, αλλά για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που δίνει θεσμική κάλυψη (νόμοι για εκ περιτροπής εργασία, επιχειρησιακές συμβάσεις, δικαστική βιομηχανία σε βάρος απεργιών, θεσμοθέτηση περικοπών, κλπ) σε ότι πιο μαύρο και μεσαιωνικό έχουν στα μυαλά τους οι εργοδότες.
Τα συνδικάτα που συχνά έχουν δεχτεί σωστές κριτικές για πλημμελή ανταπόκριση στις ανάγκες των καιρών, είμαστε και εμείς οι εργαζόμενοι της βάσης και αν δεν κινητοποιηθούμε στη βάση για να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε δράσεις, να βάλλουμε πλάτη για την εφαρμογή τους, τότε αφήνουμε ανοιχτό το πεδίο για νέα ξεπουλήματα από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Δίνουμε το παρόν σε δράσεις αλληλεγγύης σε συνάδελφούς μας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, οργανώνουμε, συμμετέχουμε, διεκδικούμε, δεν περιμένουμε να τρέξουν άλλοι για μας.
Όχι περικοπές, ΣΣΕ και αυξήσεις στο κόστος της ζωής. Όχι απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά.