Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι αλληλεγγύης - νέες ανακοινώσεις

1)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη 29-03-2011
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους απολυμένους των αιολικών νέων. Διαμαρτυρόμαστε κατηγορηματικά για τη δίωξη που ασκείται στους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», που οδηγήθηκε σε παύση λειτουργίας τον Φεβρουάριο του 2010. Διαμαρτυρόμαστε για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε όλα τα μέλη του τέως Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ). Η αλληλεγγύη δεν διώκεται και δεν ποινικοποιείται.
Το δικαίωμα του απολυμένου εργαζόμενου στην αποζημίωση είναι αδιαπραγμάτευτο.
- Καμία δίωξη στους εργαζομένους
- Οι αποζημιώσεις στους εργαζομένους
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Νίκος Χρυσάφης Μήνα Κότερου
2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λέσβου εκφράζει την συμπαράσταση του στους απολυμένους πρώην εργαζομένους της εφημερίδας «Αιολικά Νέα» και ζητούμε την παύση της δίωξης, η οποία έχει ασκηθεί προς αυτούς και προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ.). Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
3)ΕΣΗΕΣΘΣΕΕ
Βόλος 21 Μαρτίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την συμπαράστασή του στους πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας «Αιολικά Νέα» της Λέσβου, η οποία οδηγήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 σε κλείσιμο και οι οποίοι αντιμετωπίζουν δίωξη μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος τους ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Γ. Κονδυλούδης, εκφράζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΕΕ. Παραλλήλως εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του αφενός για τη δίωξη των συναδέλφων εξαιτίας της κυκλοφορίας ενημερωτικού δελτίου που κυκλοφόρησε σε υπεράσπιση του αιτήματός τους για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδό τους στις θέσεις εργασίας τους και αφετέρου για τη δίωξη εις βάρος των μελών του τέως Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) τα οποία εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων της Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, τονίζει πως αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου που έχει απολυθεί από την εργασία του η διεκδίκηση της αποζημίωσής του, όπως αυτονόητη είναι και η εκδήλωση αλληλεγγύης η οποία δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να ποινικοποιείται
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γιάννης Σιούλας Μάκης Μπαλλής