Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Για τα κάρβουνα οι δηλώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την ακτοπλοΐα


 Ήταν αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση θα κάνει δηλώσεις επιπέδου «για τα κάρβουνα» σχετικά με τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 

Ίσως η μόνη αλήθεια να ακούστηκε κατά λάθος από τον Α. Γεωργιάδη (που κάποτε μας είχε προτείνει να πάμε κολυμπώντας στην Ικαρία διότι "αυτά τα πλοία έχουμε", στις κινητοποιήσεις του 2012 για να αποσυρθεί το σαπάκι "Ιεράπετρα"). 

Ο Άδωνις είπε ότι οι αυξήσεις έγιναν όταν δεν κυβερνούσε η ΝΔ αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πράγματι οι εφοπλιστές κυβερνούν διαρκώς είτε η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, είτε όχι, αυτή είναι η μόνη αλήθεια, οι άλλοι είναι τα γιουσουφάκια τους. 

Ακολούθησε η δήλωση του Σκέρτσου ότι θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούλιο εκπτωτικές ρυθμίσεις (ΜΕΣΑ στον Ιούλιο και το είπαν στις 12 του μήνα, δηλαδή όταν ο μήνας θα τελειώνει). Την ίδια ώρα ήδη έχουν προπωληθεί αρκετά εισιτήρια για τους αδειούχους που θα φύγουν το επόμενο διάστημα με τις τιμές στα ύψη.

Έτσι όταν θα τελειώνει το καλοκαίρι και για ελάχιστες κατηγορίες (όπως και με το Market pass) ίσως κάποιοι μπορέσουν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο. Έχει και η κοροϊδία όριο.

To ΠΑΣΟΚ με μπαράζ ανακοινώσεων για το θέμα μας υπενθυμίζει ότι το 2011 είχε μειώσει τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά ΔΕΝ μας θυμίζει ποιος ήταν στην κυβέρνηση τα χρόνια του ναυαγίου του Express Samina, μιας και μιλάμε για εφοπλιστική ασυδοσία. Έναν Σφηνιά και μία MFD τη θυμάται κανείς;

Τα πρώτα «Τέμπη», έγιναν στη θάλασσα.

Τρεις παλιές αλλά επίκαιρες αναρτήσεις του 2008, κάντε και μία σύγκριση στις τιμές, μόνο αυτές άλλαξαν, οι πρακτικές των εφοπλιστών έμειναν ίδιες

https://nasosbratsos.blogspot.com/2008/06/blog-post_29.html

https://nasosbratsos.blogspot.com/2008/06/xo-2.html

https://nasosbratsos.blogspot.com/2008/06/blog-post_23.html


Και ένα άρθρο του 2011

https://nasosbratsos.blogspot.com/2011/12/1925.html