Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Πειρατείας συνέχεια...



Λοιπόν ακούστε τις νέες τιμές και αγνοήστε τις παλιές που αναφέρονται στην πρώτη δημοσίευση για τους πειρατές της ακτοπλοΐας. Πάντα για το δρομολόγιο Πειραιάς - Εύδηλος Ικαρίας. Αριθμημένη θέση πούλμαν 46.50 ευρώ, πρώτη θέση 56 ευρώ, καμπίνα δίκλινη 97.50 ευρώ το κεφάλι και Ι.Χ. 106 ευρώ. Για να μην είμαστε και ισοπεδωτικοί, υπάρχει και η καλή πλευρά της υπόθεσης. Το πλοίο είναι καινούργιο και δεν πρόκειται να το ρίξει σε καμιά ξέρα ο καπετάνιος για να πάρει αποζημίωση από την ασφάλεια η όποια εταιρία.


φωτο 1:το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Σαμιακή" της 23ης Ιουνίου 2008, αξίζει να διαβάσετε και το κείμενο.
φωτο 2:τοίχος στην Ικαρία

UPDATE από το www.samosnet.grΗ ΝΕΛ αύξησε έως και 25% τα ναύλα της για το καλοκαίρι. Αυξήσεις έως 11% για τη Σάμο και την Ικαρία

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Εταιρεία Λέσβου, πλοιοκτήτρια του «Θεόφιλος», ήδη έχει ανακοινώσει αυξήσεις των ναύλων της έως και 25%. Συγκεκριμένα αυξάνει τα τιμολόγιά της την περίοδο αιχμής, δηλαδή από 18 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου, καθώς και όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της ΝΕΛ κ. Απόστολος Βεντούρης είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ακτοπλόων και πρωτοστατεί στη διεκδίκηση του δικαιώματος των ακτοπλόων να αυξάνουν κατά το δοκούν τα ναύλα. Μάλιστα είχε προειδοποιήσει ακόμα και με ακινητοποίηση των πλοίων, σε περίπτωση που το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν καταργήσει τις κρατήσεις υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Είναι ενδεικτικό ότι τα πιο φτηνά εισιτήρια για τετραμελή οικογένεια που ταξιδεύει με το αυτοκίνητό της και χωρίς καμπίνα στη Μυτιλήνη, τον Ιούνιο στοίχιζαν 358 ευρώ. Μετά τις νέες αυξήσεις η τιμή φτάνει τα 418 ευρώ, δηλαδή σαν να πληρώνει κάποιος δυόμισι ατομικά εισιτήρια επιπλέον. Για τη Χίο από 326 ευρώ που ήταν η τιμή των ναύλων, από σήμερα μια οικογένεια που ταξιδεύει χωρίς καμπίνα θα καταβάλει 350 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο τα ναύλα ανατιμήθηκαν έως 10% για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, έως 11% για τη Σάμο και την Ικαρία και 10% για την Κρήτη, ενώ αυξήσεις στα όρια της αισχροκέρδειας έως 33% καταγγέλθηκαν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σε αυξήσεις σε όλων των τύπων τα εισιτήρια για τα πέντε ταχύπλοα τύπου Ηighspeed, από 10% έως και 23%, προέβη η πλοιοκτήτρια. Οι εταιρείες δεν αποκλείουν και νέες αυξήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί η αύξηση τιμών του πετρελαίου.