Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 1967-2008



NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 1967-2008: ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Χάσαμε μια αγαπημένη συντρόφισα. Η Νάστια πέθανε ξαφνικά την Τρίτη 10 Ιούνη το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ένα ανεύρυσμα την είχε χτυπήσει πριν λίγες μέρες.
Η Νάστια ήταν ένα ξεχωριστό παράδειγμα συντρόφισας, που έκανε όλους μας περήφανους για το ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στο ΣΕΚ.
Οργανωμένη εδώ και χρόνια στην πάλη για την επανάσταση και το Σοσιαλισμό, βοήθησε τις περιφέρειες αρχικά του Πειραιά και στην συνέχεια των Βορείων Προαστείων να οικοδομηθούν. Από το 2006 κατοικούσε στη Νέα Ιωνία.Τη θυμόμαστε πάντα στα τριήμερα του Μαρξισμού να βοηθάει με τις ομιλίες στην κατανόηση της οικονομικής θεωρίας του Μαρξ.
Ήταν πολλές φορές υποψήφια στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Συμμαχίας, της Συμμαχίας για την Υπερνομαρχία, της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. και της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στις εκλογές του σωματείου της στους λογιστές.
Πρωτοπόρα στο νέο κίνημα, βρέθηκε στην Πράγα, στη Γένοβα to 2001, στις 15 Φλεβάρη 2003 με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο από το ξεκίνημά της. Δούλεψε για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της Αθήνας την Άνοιξη του 2006 συμμετέχοντας στην Οικονομική Επιτροπή του Συντονιστικού. Συνεχής ήταν οι εξορμήσεις της στο Δήμο Ν.Ιωνίας, στο "Αγία Όλγα" και στον πεζόδρομο της Μ.Ασίας. Στα ΜΜΕ συμμετείχε σαν ένδειξη αλληλεγγύης στις πρόσφατες απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τον "επικοινωνία". Η κηδεία της έγινε την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο Γ΄ νεκροταφείο της Νίκαιας και ήταν πάνδημη, ανάμεσα στα στεφάνια είδαμε αυτό του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα", της κίνησης του συνασπισμού στο νοσοκομείο, κλπ. Αρκετοί σύντροφοι και συντρόφισσές της την αποχαιρέτισαν με κόκκινες σημαίες.


UPDATE
Ύστερα από εισήγηση και με απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας Νέας Ιωνίας η προγραμματισμένη για 20/06 συναυλία του Δ.Ο.Ν.Ν.Ι.Α. αφιερώνεται στην μνήμη της φίλης Νάστιας Καλλινίκου.

Καλό ταξίδι Νάστια..
..


ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Ένα δύσκολο και σεμνό αντίο είπαν στην Νάστια ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας της Νέας Ιωνίας Γιάννης Κουλούρης,ο Δαμιανός Ιωσηφίδης διοργανωτής της 1ης συναυλίας σχολικών συγκροτημάτων Ν. Ιωνίας, όλα τα μέλη του οργανισμού αλλά και πλήθος νεολαίων της περιοχής.Παρόντες και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Τσοπανίδης και δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις. Καλό Ταξίδι Νάστια έλεγε το πανό ενώ με ένα δικό μας πανό δίναμε τον τόνο της πολιτικής μας δουλειάς. «Εμείς συνεχίζουμε...»
Με σημαίες του ΕΝΑΝΤΙΑ και υλικό προσπαθήσαμε να δώσουμε τον τόνο που θα ήθελε και η Νάστια. Τον αντικαπιταλιστικό τόνο της δράσης... Καλό Ταξίδι συντρόφισσα είπαμε και πολλοί σύντροφοί της από το ΣΕΚ που βρεθήκαμε εκεί.