Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

«Αθλητικά κουπόνια» και «τροφεία» αντί για αυξήσεις στους μισθούς - To κεφάλαιο διαλύει τις ΣΣΕ

 


Το μάθαμε από φίλους που δικοί τους άνθρωποι ζουν στις ΗΠΑ και που οι ίδιοι είχαν ζήσει χρόνια εκεί.

Στις ΗΠΑ όπου και εκεί έχει εκτιναχθεί το κόστος ζωής για τους μισθωτούς, υπάρχουν εταιρίες που αγοράζουν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων για αγώνες μπάσκετ του NBA (οι τιμές των οποίων είναι πολύ υψηλές), αλλά η μαζική αγορά με παράλληλα χορηγικά-διαφημιστικά πακέτα, ρίχνει το κόστος και τα μοιράζουν στο προσωπικό τους αντί να δώσουν αυξήσεις. 


«Αθλητικό κουπόνι» στις ΗΠΑ, μετά τα «τροφεία» στα δημόσια ΜΜΕ στην Ελλάδα και άλλων αντίστοιχων «παροχών» αντί για αυξήσεις στους μισθούς. 


Τις τιμές των εισιτηρίων (ανάλογα με το διάζωμα και τη θέα) τις βλέπετε επισυναπτόμενες. 


Συνυπολογίστε με τιμές εντός των γηπέδων, ένα πλήρες γεύμα χάμπουργκερ (σαν το κλαμπ σάντουιτς που ξέρουμε εμείς) κοντά στα 20 δολάρια το άτομο, από 7 έως 9 δολάρια το απλό μπέργκερ, ένα ποτήρι μπύρας από περίπου 7 έως κοντά 20 δολάρια (ανάλογα και την ομάδα), ένα σακουλάκι - κουβάς ποπ κορν άλλα 20 δολάρια (οι τιμές διαφέρουν ανά γήπεδο και ομάδα, αλλά είναι υψηλές), για να πάει ένας πατέρας με το παιδί του έχει στην πλάτη κοντά 100 δολάρια κόστος για διατροφή για πλάκα και αν αγοράσει και τα εισιτήρια εκεί «χάνεται η μπάλα».


Αν πάει όλη η οικογένεια μπορεί να πρέπει να πουλήσουν κανένα νεφρό. Μπορεί να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα στο NBΑ αλλά να μην ξεχνάμε και πόσοι θα ήθελαν να πάνε και δεν μπορούν αν δεν γίνει η «φιλανθρωπία» από τις επιχειρήσεις.


Άντε βρε και με το καλό, μετά τα «τροφεία» αντί για αυξήσεις στους μισθούς (ακόμα και από αυτά εξαιρέθηκαν οι συμβασιούχοι μπλοκάκηδες «έργου») να μοιράσει από του χρόνου αντί για ΣΣΕ και η ΕΣΗΕΑ, εισιτήρια για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, κλπ 

Και αν η είσοδος στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων μπορεί να γίνεται δωρεάν με την επίδειξη της δημοσιογραφικής ταυτότητας και σε όσους δεν είναι διαπιστευμένοι για τον αγώνα, υπάρχουν και οι διεθνείς υποχρεώσεις των ομάδων. Η γενική ιδέα του ΝΒΑ πάντως θα τους ενθουσιάσει τους εγχώριους «κουπονάκηδες».