Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων


EΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ         
                                                            ΑΘΗΝΑ  14/2/2023

    Αρ. Πρωτ. 377                                     

Παπαναστασίου 49    10445 Αθήνα                                         

Τηλ., Φαξ: 210 8321783 / 6977904185

e-mail: enosieem@gmail.com

http:// www.art-teachers.com                                                                                                                    

 Προς το ΔΣ του ΙΕΠ

Υπ’ όψη του κ. Πήλιουρα, υπεύθυνο έργου

της κ. Πετροπούλου, υπεύθυνης επιστημονικής ομάδας

της κ. Λίλλη, Σύμβουλο Β΄ ΠΕ08

protocol@iep.edu.gr

gram.proedrou@iep.edu.gr

nfo@iep.edu.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ!

Με τη δημοσίευση του πίνακα επιλογής Επιμορφωτών Β΄, για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα μαθήματα των Εικαστικών, με έκπληξη εντοπίσαμε τα ονόματα εκπαιδευτικών που ανήκουν σε άλλες ειδικότητες, συγκεκριμένα, στην ειδικότητα ΠΕ89.01 Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και ΠΕ70, Δασκάλων!

 Με ποια αιτιολογία και με ποια κριτήρια:

1. Το ΙΕΠ επιλέγει ως επιμορφωτές των Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΠΕ08), εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε άλλο κλάδο, δεύτερης ανάθεσης, ενώ το επιμορφωτικό έργο αφορά αποκλειστικά εκπαιδευτικούς της πρώτης και κύριας ανάθεσης, που διαθέτουν τη σχετική εκπαίδευση και διδακτική εμπειρία; 

2. Το ΙΕΠ επιτρέπει οι επιμορφωτές για τα εικαστικά να μην έχουν διδαχθεί βασικές αρχές Διδακτικής της Τέχνης  στον τίτλο σπουδών που τους αποδίδει ειδικότητα.

3. Το ΙΕΠ επιτρέπει να επιμορφώνουν Εικαστικούς Εκπαιδευτικούς επιμορφωτές που  δεν διδάσκουν το μάθημα των Εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση;

Αιτούμαστε να απαντηθούν άμεσα τα ανωτέρω ερωτήματα, καθώς θεωρούμε ότι η επιλογή ειδικοτήτων δεύτερης ανάθεσης σε ρόλο επιμορφωτών, θίγει άμεσα τα έννομα συμφέροντα του κλάδου μας, ο οποίος έχει από το νόμο την Α΄ ανάθεση  της εικαστικής διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο και προσβάλλει τη διαδικασία επιλογής επιμορφωτών για τα ΝΠΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΧΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΕ08 ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΣΤΑ ΝΠΣ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

Κρίνουμε ως απαράδεκτη την τοποθέτηση εκπαιδευτικών με 2η  ανάθεση σε ρόλο επιμορφωτών ΠΕ08, ειδικά σε θέσεις που μοριοδοτούνται. Πρόκειται για πρακτική που απαξιώνει τον κλάδο μας, υποβαθμίζει το γνωστικό μας αντικείμενό και κατ' επέκταση την ποιότητα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας  και διακυβεύει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο ΙΕΠ και την αξιοκρατία των θεσμών.