Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Σκοπευτήριο Καισαριανής: Αντιδράσεις για τις παρεμβάσεις με γερμανικά χρήματα


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής της Καισαριανής, να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης και φύλαξης του εμβληματικού χώρου του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, αξιοποιώντας χρήματα από το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, το οποίο χρησιμοποιεί πόρους από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.



Σε σχόλιό του στο facebook σε σχετική θεματολογία ο Δρ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τονίζει: «Ποιος να το πίστευε ότι ο μαρτυρικός και ηρωικός Δήμος Καισαριανής θα γινόταν το “πλυντήριο” για να ξεπλύνει την ενοχή του το κράτος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τα αποτρόπαια εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας (λέτε να εξηγείται έτσι η προσφορά καθαριστικών;).


Εγκλήματα για τα οποία η δημοκρατική Γερμανία δεν έχει αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη και δεν έχει ειλικρινώς και εμπράκτως μεταμεληθεί!. Ντροπή για αυτούς που, είτε το κάνουν συνειδητά είτε όχι, διευκολύνουν τη σκανδαλώδη προσπάθεια της Γερμανίας να αποφύγει την εκπλήρωση των απαράγραπτων υποχρεώσεών της έναντι της Ελλάδας και να παραχαράξει την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης. Και ταυτόχρονα δεν σέβονται τον πιο εμβληματικό τόπο Αντίστασης, μαρτυρίου και θυσίας, το Σκοπευτήριο»!

Στο θέμα έχουν ήδη αναφερθεί δημοτικές κινήσεις και οργανώσεις αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.