Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Για άλλη μία φορά για τα ΒΑΕ στους Υγειονομικούς

 


ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι    

Ημερομηνία 16/2/2023  http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com        Αρ.Πρωτ.147


Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο 

Προς: τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

Προς: τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη Κωστή  


Θέμα : σχετικά με τη νέα ρύθμιση και τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπ. Υγείας. 

Τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας εξέδωσαν Δελτίο Τύπου, για την  υπογραφή της ΚΥΑ, που αφορά τη νέα ρύθμιση του καθεστώτος  χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας, με διεύρυνση ως προς το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος, και κάποιες νέες ειδικότητες ως προς του δικαιούχους, χωρίς να περιλαμβάνει μέσα στους νέους δικαιούχους τις ειδικότητες των Διοικητικών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικάριων , Ιατρών.

Ρωτάμε τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας:

Αφού τα μέτρα που πήρατε ως Κυβέρνηση μπροστά στην πανδημία για τον covid -19 ( ράπιντ τεστ, χρήση μάσκας κ.λ.π ) ως προς την αντιμετώπισή τoυ στα Νοσοκομεία και στις Προνοιακές Μονάδες όλης της Χώρας, αφορούσαν όλους τους υγειονομικούς και όλες τις ειδικότητες, τους οποίους χειροκροτήσατε και χαρακτηρίσατε ως «ήρωες», γιατί δεν συμπεριλαμβάνει η ρύθμιση στη χορήγηση του επιδόματος και τις υπόλοιπες ειδικότητες, που έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς και εργάζονται σε χώρους διασποράς μικροβίων - νοσημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

  Μάλιστα θέσατε ως αρχή το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και πήρατε μέτρα για την αναστολή καθηκόντων, για όσους υγειονομικούς δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό, με το σκεπτικό της επικινδυνότητας της εξάπλωσης της πανδημίας για τον covid -19  και άλλων Νοσοκομειακών λοιμώξεων, που βρίσκονται στα πλαίσια των επαγγελματικών κινδύνων και ασθενειών και αποτελούν κριτήριο για όσους λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Επιπλέον θεωρούμε, πως οι όποιες αυξήσεις παρουσιάζονται στο ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος είναι πολύ κάτω από τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων υγειονομικών, καθώς το ύψος της ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια και με τον πληθωρισμό να «ροκανίζει» το εισόδημα από το πρώτο 15ημερο, κάνουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων υγειονομικών να μη μπορούν να  ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Θυμίζουμε πως οι μισθοί μας έχουν υποστεί τεράστια μείωση και με τα 3 μνημόνια όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα, καθώς και πως από το 2010 δεν καταβάλλεται ο 13ος και 14ος μισθός.

Τέλος ρωτάμε, γιατί δεν κάνετε δεκτό ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των υγειονομικών στα δημόσια Νοσοκομεία όλης της χώρας για την ασφαλιστική κάλυψη και ένταξη τους στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα;

Για τα παραπάνω αιτούμαστε άμεσα να προχωρήσετε στα εξής:

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των Υγειονομικών 

Άμεση θεσμοθέτηση της ασφαλιστικής κάλυψης και ένταξης των  υγειονομικών στα  δημόσια Νοσοκομεία και στις Προνοιακές Μονάδες στα ΒΑΕ 

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

 ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                                    ΜΠΟΣΜΗ Χ.