Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας για το εργατικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

«Μορφή χιονοστιβάδας», έχουν πάρει όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής τα εργατικά ατυχήματα στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα με θύμα 58χρονο εργαζόμενο.

Στην περιοχή που λειτουργούν βιομηχανίες που υπάγονται στην οδηγία Seveso (μέτρα πρόληψης για βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης), το εργατικό κέντρο τονίζει τα εξής: «Την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του στην εταιρεία Ε. ΠΑΪΡΗΣ ΑΒΕΕ στον Ασπρόπυργο.

Στην μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων προστέθηκε ακόμη ένας συνάδελφος 58 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του και είναι ξεκάθαρο ότι έγινε από ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην Ε.ΠΑΪΡΗΣ ΑΒΕΕ.

Το ΕΚΕ-ΔΑ κατ’ επανάληψη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές για συχνότερους ελέγχους αφού τα εργατικά ατυχήματα έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Σχεδόν 48 ώρες μετά το θλιβερό γεγονός, το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους δεν πήρε διαστάσεις, περιμένουμε να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου ώστε να αποδοθούν και οι ανάλογες ευθύνες.

Έως πότε το Θριάσιο Πεδίο θα δίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα ένα θύμα στο βωμό του μεροκάματου.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του».