Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Απαξιωνουν το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

 


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (PSO-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Αθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Φαξ 210 3802 864

Ιστοσελίδα: https://pamehellas.gr E-mail: pame@pamehellas.gr Twitter: https://twitter.com/PAMEhellas

Αθήνα, 30/9/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά


Το ξήλωμα και η απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά προχωρούν αμείωτα, προκαλώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων. Ήδη έχει ξεκινήσει η μετακίνηση-μετεγκατάσταση του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, χωρίς όμως να έχουν ξεκάθαρο αντικείμενο εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ξαφνικά όμηροι καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης που υπάρχουν τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία του δημοσίου. Οι υποσχέσεις και οι «συμφωνίες» που ανέφεραν πως δεν θα φύγουν οι εργαζόμενοι μέχρι να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις, αποδεικνύεται πως ήταν λόγια του αέρα.


Χωρίς εργαζόμενους αθλητικό κέντρο δεν υπάρχει!


Την ίδια στιγμή επικρατεί ανασφάλεια στα αθλητικά σωματεία, που αξιοποιούν τις συσκευές τόσο των κλειστών και ανοιχτών χωρών όσο και τις παραθαλάσσιες που τους αθλητικούς συλλόγους με τον εξοπλισμό τους.

 

Το διαχρονικό ξήλωμα του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά είναι έργο όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα. Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, να στηριχτεί καθώς αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους άθλησης στα νότια προάστια αλλά σε όλη την Αττική. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία του να μπαίνει στις μυλόπετρες της κερδοφορίας της «Ριβιέρας» και των επιχειρηματικών ομίλων.


Απαιτούμε: 


  • Όχι στο μαρασμό και στο κλείσιμο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά! Να δοθεί η χρηματοδότηση και να γίνουν τα έργα που αφορούν τη συντήρηση, την επισκευή και την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, των χωρών πρασίνου.

  • Να σταματήσει η μετακίνηση του προσωπικού. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

  • Να διευκρινιστεί το θέμα της σύμβασης παραχώρησης που μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί και οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν πλήρως σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων και των ίδιων.