Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

«Φιλέλληνες» εστεμμένοι στη Βρετανία και εγχώρια «γίδια» στα ΜΜΕ


Από το θάνατο του πρίγκηπα Φίλιππου έως το θάνατο της βασίλισσας Ελισσάβετ, αρκετά εγχώρια ΜΜΕ μας έχουν φλομώσει στο παραμύθι για το πόσο «φιλέλληνες» ήταν οι μακαρίτες, γυαλοχαρτίζοντας έτσι και την πολιτική της Βρετανίας και των εγχώριων κυβερνήσεων.

Μεταξύ μας νομίζω ότι έχουν δίκιο κι' εγώ αν ήμουν μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, φιλέλληνας θα ήμουν, πού θα έβρισκα άλλωστε μεγαλύτερα κορόιδα από τους Έλληνες υποστηρικτές της βρετανικής πολιτικής.

-Να παζαρεύει η Βρετανία με την Τουρκία τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο για να αποσπάσει τη συνεργασία της.

-Να παρεμβαίνει στην ελληνική πολιτική ζωή και πιο συγκεκριμένα στα Δεκεμβριανά.

-Να κρατάει για δύο χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, εκτός Ελλάδας τα Δωδεκάνησα με ανείπωτες κατασταλτικές ενέργειες σε βάρος του τοπικού πληθυσμού, σε συνεργασία με πρώην συνεργάτες των κατακτητών και «στελέχη» του υπόκοσμου.

-Να κάνει «όργια» στην Κύπρο και να εκτελούνται Κύπριοι επειδή δεν τους έδωσε χάρη η Λίλιμπετ.

-Να κρατάει τα κλεψιμέικα Ελγίνεια.

-Επίσης αν ήμουν δεξιός θα «καμάρωνα»  που οι Εγγλέζοι όταν στο τέλος του Β' ΠΠ έφυγε για τη Μ. Ανατολή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον υποψιάστηκαν για πράκτορα των Γερμανών, (σου λέει γιατί φεύγει τώρα που δείχνουν ότι έχουν κριθεί όλα) και τον κράτησαν πολλές μέρες για να τον ελέγξουν, όταν οι διαδικασίες καταγραφής και πιστοποίησης προσφύγων ήταν πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας.

Και μετά να σε λένε οι Έλληνες «φιλέλληνα», ε ναι αν ήμουν Βρετανός πού θα έβρισκα τέτοια νούμερα να γράφουν ύμνους για τα εγκλήματα του βρετανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος της χώρας τους.


Διαβάζουμε και θυμόμαστε

https://www.ertnews.gr/dimosio-vima/arthrografia/oi-mpiemedes-kai-i-ensomatosi-tis-dodekanisoy-stin-ellada-stis-7-martioy-1948/

https://www.ertnews.gr/dimosio-vima/arthrografia/i-idrysi-toy-e-m-p-a-to-1946-sta-dodekanisa/

https://www.ertnews.gr/dimosio-vima/arthrografia/panormitis-koumnianos-kommantos-tou-egeou-thryliki-drydes/