Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

«Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου» παρουσιάζεται στο «φυσικό» του χώρο στην Ικαρία

 


Στα Θέρμα τη γνωστή από την αρχαιότητα λουτρόπολη της Ικαρίας, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 7μμ η Γ' έκδοση και η αγγλική μετάφραση του βιβλίου του Γιώργου Δ. Καλλιβρούση «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου» . Ήδη έχει γίνει στην Αθήνα η πρώτη παρουσίαση στις 13 Μαΐου, αλλά τώρα το βιβλίο που παρουσιάστηκε στον τόπο που έγινε η αφορμή για τη γραφή του.

Όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος: «Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο βιβλίο στα εκδοτικά χρονικά των εκδόσεων “Οσελότος” , από ένα μη συμβατικό συγγραφέα. Το κεντρικό του θέμα είναι η Ικαρία, ως ιδέα, τρόπος ζωής και θεραπευτικό πρότυπο, κυρίως για αρθριτικά, αλλά και άλλα νοσήματα. Δεν είναι επιστημονικό σύστημα, αλλά βιωματική εξιστόρηση γεγονότων και διαφόρων θεμάτων που άπτονται της υγείας και που αναλύονται με τρόπο απλό και κατανοητό.


Ο συγγραφέας περιγράφει πως αντιμετώπισε τη δική του περίπτωση αρθριτικών, χωρίς φάρμακα, στα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, που συγκαταλέγονται στους μακροβιότερους και υγιέστερους κατοίκους του πλανήτη. Με αφετηρία τη δική του εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία, περιγράφει πρόταση ικανοποιητικής αντιμετώπισης των αρθριτικών, με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μακροζωία και ευεξία των κατοίκων των αποκαλούμενων, παγκοσμίως, “Blue Zones”, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ικαρία. 


Ο συγγραφέας Γιώργος Καλλιβρούσης είναι συνταξιούχος ιατρός, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Άνδρο. Σπούδασε σε Αυστρία και Ελβετία και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη δεύτερη, όπου ζει ακόμη μόνιμα εκεί.

Οι δεσμοί του συγγραφέα με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο και το περιεχόμενο του βιβλίου του για την Ικαρία, μετατρέπουν την παρουσίαση σε μια εκδήλωση συνάντησης γειτόνων στη γειτονιά του Αιγαίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ούριος άνεμος για «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου»

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου» στον κόσμο του βιβλίου

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου»: Βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Μαΐου