Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Xαμόγελα για τον Αιολικό Μυτιλήνης στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ' Εθνική


Mετά την αναφορά μας στην πρώτη μέρα (Παρασκευή) του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ' Εθνική ανδρών μπάσκετ για τους πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου πλην Κρήτης, συνεχίζουμε με τη δεύτερη μέρα (Σάββατο) που οι Χιώτες του ΝΟΘ εμφανίστηκαν «πιο ομάδα» με περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα και κέρδισαν τον Πανναξιακό με 65-57.

Στον επόμενο αγώνα ο Αιολικός παρά τα βαριά ονόματα των Γιαννούλη - Γιαννουζάκου στη σύνθεσή του δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΕΑΚΑ με αποτέλεσμα οι Καλύμνιοι να κάνουν τη δεύτερη νίκη τους, με σκορ  56-49, παρά την προσπάθεια του Αιολικού να πλησιάσει και να γυρίσει το παιχνίδι.

Το πρωί της Κυριακής (τρίτη και τελευταία μέρα) και με ανοιχτά διάφορα σενάρια σε περιπτώσεις ισοβαθμιών η ΕΑΚΑ έπρεπε να κερδίσει  τους Χιώτες του Ν.Ο. Θυμιανών για να εξασφαλίσει με τρείς νίκες την άνοδο στη Γ' Εθνική. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τους Καλύμνιους και ονειρικό για τους Χιώτες του Ναυταθλητικού Ομίλου Θυμιανών, που έχτισαν διαφορά 41-25 στο ημίχρονο,  έχοντας εύκολο το τρίποντο, αλλά στη συνέχεια η ΕΑΚΑ ροκάνισε τη διαφορά και έδειξε (για λίγο όμως) ότι ξαναμπήκε στον αγώνα, με το ΝΟΘ να κρατάει κατά μέσο όρο 8-10 πόντους διαφορά, έφτασε και στους 13,  ενώ ήθελε 21 για να έχει το πάνω χέρι στις περιπτώσεις ισοβαθμιών. Επανήλθε στο  «ροκάνισμα» η ΕΑΚΑ με 63-58 στο 1.48'' πριν το τέλος και στο 63- 60 στο 13'' και 4 δέκατα, πριν το τέλος, κάνοντας το παιχνίδι θρίλερ. Τελικό αποτέλεσμα 64-40 με νίκη για τους Χιώτες του Ν.Ο.Θ.

Ακολούθησε ο αγώνας του Αιολικού με τον Πανναξιακό, ομάδα με θητείες στη Γ' Εθνική και σαφώς πληγωμένο γόητρο από τις δύο ήττες που είχε στους δυο προηγούμενους αγώνες που έδωσε. Οι Κυκλαδίτες μπήκαν γερά και βρέθηκαν στο 11-3 τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου που έληξε με 14-11, για να ισοφαρίσει 20-20 ο Αιολικός στο 2.07 πριν τη λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Ημίχρονο 25-23 μπροστά η Νάξος. Στο τρίτο δεκάλεπτο ισοφάρισε 31-31 στο 4.46 πριν τη λήξη ο Αιολικός, πέρασε μπροστά 34-31 στο 3.50. Το τελικό 56-46 υπέρ του Αιολικού τον στέλνει στη Γ' Εθνική αφού υπερτερεί στις ισοβαθμίες με ΝΟΘ και ΕΑΚΑ.

Αν τελικά δεν δηλώσει ο ΒΑΟΛ Χίου συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής για οικονομικούς λόγους και επιστρέψει στο τοπικό της Χίου, ανεβαίνει και ο δεύτερος του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου.

Για επίλογο, λέμε ότι με την ταλαιπωρία των αγώνων στις θερμοκρασίες του Ιουνίου και με την οικονομική πίεση να είναι μόνιμος βραχνάς στα νησιωτικά σωματεία, πολύ περισσότερο από τα «στεριανά, λόγω των μετακινήσεων, δίνουμε ραντεβού την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συγχαρητήρια σε όλους για τον αθλητισμό βάσης που καλλιεργούν και τη διέξοδο που δίνουν και στη νεολαία των νησιών και στις παλιοσειρές που συμμετέχουν ακόμα και περνάνε μηνύματα και εμπειρία στους νέους.