Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

2ο Festival Μικρασιάτικων Γεύσεων, στις 15/16/17 Ιουλίου στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΑΚΗΝΩΝ - ΚΥΖΙΚΗΝΩΝ
Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Λαογραφικό Μουσείο Νέας Αρτάκης



Σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΑΚΗΝΩΝ - ΚΥΖΙΚΗΝΩΝ οργανώνει στις 15/16/17 Ιουλίου 2022 στην Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, τριήμερο γαστρονομικό festival. 

Σκοπός του είναι η ανάδειξη της άσβεστης κληρονομιάς μας, η διατήρηση της ιστορίας, της λαογραφίας, της Μικρασιάτικης γαστρονομίας, αλλά και για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης.


Το festival θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, με την ενεργό συμμετοχή της Μαρίας Λόη, του Ηλία Μαμαλάκη και του Ανδρέα Λαγού, Μικρασιάτικων Συλλόγων και πλήθους εθελοντών.


Το Σωματείο μας, το οποίο ιδρύθηκε το 1963 από πρώτης γενιάς Αρτακηνούς Μικρασιάτες πρόσφυγες, είναι ένα δραστήριο Σωματείο και έχει μεγάλη και ποικιλόμορφη προσφορά, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, πρωτίστως με την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Αρτάκης.


Η συμμετοχή σας στην κάλυψη και προβολή του τριημέρου γαστρονομικού festival με σκοπό την ανάδειξη της Κουζίνας των χαμένων πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου και των Μικρασιατικών Παραλίων, αλλά και την πολιτιστική προβολή του τόπου μας, είναι καθοριστική και απολύτως αναγκαία.