Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Πρεμιέρα με άρωμα Αιγαίου στο Μετς


 Πρεμιέρα των αγώνων του ειδικού πρωταθλήματος μπάσκετ για άνοδο στη Γ' Εθνική ανδρών, μεταξύ των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου (πλην Κρήτης) και του νομού Σάμου από όπου απέσυρε τη συμμετοχή της η Α.Ε. Καρλόβασι. Στον πρώτο αγώνα επαληθεύτηκε η ρήση «ο νέος είναι ωραίος», αφού η Ένωση Αθλητισμού Καλύμνου που παίρνει μέρος για πρώτη φορά στη διοργάνωση κέρδισε τον πιο έμπειρο και με θητείες σε εθνικές κατηγορίες Πανναξιακό με 55-54, αν και οι Κυκλαδίτες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μπροστά και κατά κανόνα με μεγάλες διαφορές, αλλά τελικά οι Δωδεκανήσιοι ροκάνισαν τη διαφορά και «έκλεψαν» το παιχνίδι, υπο τις επευφημίες των φίλων τους που βρέθηκαν στο Μετς.

Στο δεύτερο παιχνίδι οι Χιώτες δεν πήγαιναν δυό-δυό, αφού ο Χατζηχρήστος με 28 πόντους δεν είχε δεύτερο συμπαραστάτη και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Θυμιανών έχασε από τον Αιολικό Μυτιλήνης με 75-61. Στον αγώνα συμμετείχαν και «παλιές καραβάνες» του μπάσκετ όπως οι Γιαννούλης (είχε παίξει και το 2019 με τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια Νάξου, που κέρδισαν το ανάλογο πρωτάθλημα ανόδου) και Γιαννουζάκος στον Αιολικό και ο Αντώνης Καλλιμανάς για τους Χιώτες. 

Οι αγώνες συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι από το 2012 που οι αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος αντί για άνοιξη, όπως ίσχυε για χρόνια, μεταφέρθηκαν τέλη Ιουνίου, παίκτες, διαιτητές, τεχνικά επιτελεία και θεατές «φλερτάρουν» με τη θερμοπληξία. 

Τουλάχιστον τη διετία που έγιναν οι αγώνες στο Περιστέρι, δούλευαν τα τέσσερα κλιματιστικά κοντά στις γωνίες του αγωνιστικού χώρου και ήταν υποφερτή η κατάσταση.