Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Συνάντηση γενεών στη Ριζούπολη - Τιμήθηκε ο Βασίλης Μαστρακούλης (φωτορεπορτάζ)

 


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί ο παλαίμαχος άσος του Απόλλωνα Σμύρνης και της Εθνικής ομάδας Βασίλης Μαστρακούλης, από τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γ. Καμάρας», το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου. Στον αγωνιστικό χώρο τελείωναν την προπόνηση τα πιτσιρίκια από τις υποδομές, η τελευταία γενιά που μπήκε στο σύλλογο, ενώ ετοιμάζονταν να μπουν οι γενιές που έζησαν το Βασίλη Μαστρακούλη, άλλοι σαν προπονητή τους, άλλοι σαν συμπαίκτη, άλλοι σαν αντίπαλο και άλλοι σαν ίνδαλμα της εποχής τους.

Γόνος των Μικρασιατών προσφύγων από τα Αλάτσατα, Στέργιου και Μαρίας, μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στα Άνω Πατήσια , με τους γονείς του να διατηρούν λαϊκή ταβέρνα που απείχε 100-150 μέτρα από το γήπεδο του Απόλλωνα, στον οποίο γράφτηκε το 1956. Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ακολούθησε την προπονητική στην ερασιτεχνική ομάδα του Απόλλωνα και τις ακαδημίες. Σήμερα είναι πρόεδρος των παλαιμάχων του Απόλλωνα. Στη συγκινητική τελετή που προηγήθηκε του αγώνα των παλαιμάχων του Απόλλωνα με τους ομόλογούς τους της εθνικής Ελλάδος, έγιναν οι βραβεύσεις.



Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου, του ΚΚΕ, συλλόγων παλαιμάχων και πολλοί πρώην συμπαίκτες του Β. Μαστρακούλη, ο οποίος δεν τιμήθηκε μόνο, αλλά τίμησε και αυτός τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Παναγιώτη Κελεσίδη, με ειδική πλακέτα.

Ρεπορτάζ & φωτο: Nάσος Μπράτσος