Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Χαϊδάρι: Κινητοποίηση στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου Ψ.Ν.Α

 


ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α        Χαϊδάρι, 06/6/2022 Αρ. Πρωτ: 65

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ. 2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

Πέμπτη  16/06/2022 και ώρα 11:30 π.μ συμμετέχουμε μαζικά σε συνέλευση- κινητοποίηση  στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου. 

Να μπεί φρένο στη διάλυση των υπηρεσιών και  της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας και να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

 

Με διαχρονικό οδηγό την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με πάνω από 220 συμβασιούχους να υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας, που μεταφράζονται σε κατηγορίες και υποκατηγορίες εργαζομένων ( ΟΑΕΔ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΣΟΧ, ΕΟΔΥ, ΤΡΙΜΗΝΑ που είναι όμηροι των παρατάσεων και στέκονται με το ένα πόδι έξω από την εργασία τους), παράλληλα με τις τραγικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τις αναστολές εργασίας, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς (κόντρα βάρδιες, χωρίς ρεπό, μονοβάρδιες στις εξωτερικές Δομές και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας, χρωστούμενες άδειες προηγούμενων χρόνων λόγω της αδυναμίας προγραμματισμένων αδειών πλέον κ.λ.π), και με τις συνταξιοδοτήσεις στις υπηρεσίες να «καλπάζουν», αποτελούν τον πολιτικό σχεδιασμό διάλυσης και επιπλέον παράδοσης υπηρεσιών σε εργολάβους αλλά και μονοπάτι ανατροπής εργασιακών σχέσεων και απολύσεων.

Στο Νοσοκομείο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των επισκεπτών/τριών Υγείας, όπου υπηρετούν 7 εργαζόμενοι (2 βρίσκονται προς συνταξιοδότηση τους επόμενους μήνες και μένουν 5) σε σύνολο 41 οργανικών θέσεων μονίμων και ΙΔΑΧ, δηλαδή το 12% της κάλυψης των θέσεων αλλά και του Νοσηλευτικού Προσωπικού όπου οι οργανικές θέσεις μονίμων και ΙΔΑΧ είναι 1191  και υπηρετούν σύνολο σε όλες τις κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ 557 Νοσηλευτές, ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 47%. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα του «νέου ΕΣΥ»  ονειρεύεται  νοσοκομεία – επιχειρήσεις.

Ήδη με Κοινή Υπουργική Απόφαση και ΦΕΚ 2730/τ.Β΄/2022, που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου 2022  και έχει θέμα: «Ανακατανομή κενών οργανικών θέσεων προσωπικού σε νοσοκομεία της χώρας»  η κυβέρνηση καταργεί 725 οργανικές θέσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας σε ειδικότητες όπως Μαιών, Κοινωνικών Λειτουργών, Επισκεπτών/τριών Υγείας  κ.λ.π , για να συστήσει 595 θέσεις σε άλλες ειδικότητες, λιγότερες κατά 130 από τις αρχικές, για την επικείμενη προκήρυξη των 4000 θέσεων, όπου έχει γίνει ανέκδοτο.

Οι αντοχές και το φιλότιμο όλων μας έχει εξαντληθεί!

 Mε πρόσχημα την Πανδημία έχουν καταπατήσει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα,

με σκοπό να τα διαλύσουν όλα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» - ΟΧΙ στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις.

·         ΟΧΙ στις αναστολές - απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Να γίνει άρση του μέτρου και να επιστρέψουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – εξαθλίωσης, γιατί κανείς δεν περισσεύει

·         ΟΧΙ στις εργολαβικές εταιρείες και στην επέκτασή τους στο χώρο της υγείας.

·          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων  των  Συμβασιούχων. Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία και η αβεβαιότητα στην εργασία τους.

·         Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.

·         Ο εμβολιασμός, να σταματήσει να αποτελεί  εργαλείο εκβιασμού και διαχωρισμού με σκοπό την κατάργηση της μονιμότητας. Να γίνει όπλο στα χέρια της επιστήμης και όχι εργαλείο κέρδους  στο παιχνίδι συμβάσεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

·         Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εμβολιασμό, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·         Να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα της υπερωριακής εργασίας (νυχτερινά – αργίες – Κυριακές - εφημερίες ) όλων των εργαζομένων και του επιστημονικού προσωπικού και να σταματήσει το παιχνίδι της Κυβέρνησης που  για το 2ο τρίμηνο του 2022 (Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος) δεν έχει δώσει το «πράσινο φώς» της εκταμίευσης των χρημάτων για τις Υ.ΠΕ ,προς το γενικό λογιστήριο του κράτους.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη  λαϊκής κατανάλωσης, καθώς η ακρίβεια τους (ΔΕΗ – ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΒΕΝΖΙΝΗ κ.λπ ) έχει τσακίσει τις ανάγκες μας και τις οικογένειές μας, ενώ στους εφοπλιστικούς ομίλους μέχρι σήμερα τους έχουν χαρίσει προκλητικά 41 φοροαπαλλαγές με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, λαμβάνουν κάθε χρόνο τακτική επιδότηση 138 εκατ. ευρώ και θα εισπράξουν επιπλέον 670 εκατ. ευρώ από τα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα "Νέαρχος"!

                                                       Για το Δ.Σ 

                    Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας

                       Σ. ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ                                              Χ. ΜΠΟΣΜΗ