Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Έκοψαν δηλώσεις διαδηλωτών και δημοσιογράφου που ξυλοκοπήθηκαν απ’τα ΜΑΤ


 Έχουν δίκιο και τα αναπαράγουμε, ειδικά ο Στέλιος τα είπε όλα με λίγες λέξεις.


Το κοινοποιώ επαναλαμβάνοντας τη θέση μου, που φιλοξενείται και στο ρεπορτάζ: Εμείς έχουμε 100% την ευθύνη για ό,τι κάνουμε και για ό,τι δεν κάνουμε. Η ανάδειξη των κινητοποιήσεων της ΒΙΟΜΕ από ΕΡΤ3 (ραδιόφωνο και τηλεόραση), από τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, από το ραδιοφωνικό Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δείχνει ότι θέλουμε και μπορούμε. Στην ΕΡΤ1 η συγκυρία με τις άδειες και η απουσία των συναδέλφων εκείνων που θα ενδιαφέρονταν για το θέμα μάς στέρησε αυτή τη δυνατότητα γιατί από αλλού δεν ελπίζουμε. Κι αυτό το γράφω με πολύ... τακτ.
Στέλιος Νικητόπουλος - δημοσιογράφος ΕΡΤ3, από το λογαριασμό του στο Facebook



...αναδημοσίευση από infowar...

Αγανάκτηση επικρατεί στους κύκλους της ΒΙΟΜΕ, για τη μηδαμινή προβολή που είχε από τις ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, το περιστατικό της αστυνομικής καταστολής το οποίο συνέβη έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Η ΕΡΤ μάλιστα είχε στείλει συνεργείο που έλαβε και σχετικές δηλώσεις, αλλά αντ’αυτού μόνο η ΕΡΤ3 έδειξε μία σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη κατά τη διάρκεια καραβανιού.

Συγκεκριμένα όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να στήσουν αντίσκηνα , η αστυνομία επενέβη με γκλομπ και χημικά, μία επιχείρηση που είχε ως απολογισμό αρκετούς τραυματίες και 2 προσαχθέντες, εκ των οποίων ο ένας, δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά το συμβάν, εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συμμετείχαν στον δίχρονο αγώνα, κινητοποιήθηκαν ώστε να πιέσουν για την αποστολή τηλεοπτικού συνεργείου. Έτσι, διατέθηκε συνεργείο, το οποίο έφτασε στο σημείο, κατέγραψε πλάνα και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Όμως το θέμα κόπηκε εξ ολοκλήρου από την ΕΡΤ1, ενώ στην ΕΡΤ3 υπήρξε ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνέντευξη του εκπροσώπου εργαζομένων ΒΙΟΜΕ, Μάκη Αναγνώστου χωρίς όμως βίντεο-πλάνα από την αστυνομική καταστολή και δίχως να χρησιμοποιηθούν ούτε οι δηλώσεις που είχε στη διάθεσή της η κάμερα της ΕΡΤ, μα ούτε η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, που καταδίκαζε την στοχοποίηση δημοσιογράφου.

Σημαντικό κρίνεται ότι παρά το κόψιμο των δηλώσεων από τα τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί παραγωγοί των  σταθμών της ΕΡΑ, κινητοποιήθηκαν ,πήραν δηλώσεις από τους διαδηλωτές και τις αναπαρήγαγαν σε πολλές διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δελτία που δεν χώρεσαν οι δηλώσεις, υπήρξαν 2 ρεπορτάζ για τις επετειακές συναυλίες επαναλειτουργίας της κρατικής ΕΡΤ, που άνοιξε χάρη στους αγώνες αυτών που τώρα λογοκρίνονται…

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ κόβει δηλώσεις πρωταγωνιστών με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό λογοκρισίας αυτών που ανέφερε ο ιερέας της Ιερισσού, σχετικα με την κατασκευή ενόχων από την Ελληνική Αστυνομία.



Τέλος, το «Καραβάνι αγώνα και Αλληλεγγύης» επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, μετά από μία Συνέντευξη Τύπου, θέμα που κάλυψε με τηλεφωνική συνομιλία, για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 ο Στ. Νικητόπουλος. Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε με υποννοούμενα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι υπάρχουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ που ενδιαφέρονται και πως «από αλλού δεν περιμένουμε»…