Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

H Aντικαπιταλιστική Ανατροπή για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης

Τις τελευταίες μέρες η Περιφέρεια Αττικής διαφημιζει (και πάλι…) τη δήθεν αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις. Τώρα μας πληροφορεί ότι εισηγείται αρνητικά για την Μελέτη ιδιωτικοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης (ΕΣΧΑΔΑ), που συζητιέται αυτή την Πέμπτη στο περιφερειακό Συμβούλιο. 
 
Μόνο που πρώτα φρόντισε να «κλείσει» η επένδυση (σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ) και τώρα το παίζει «αντίσταση» εκ του εντελώς ασφαλούς! Ποιον κοροϊδεύουν; Πάντως όχι εμάς!

Το «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» έχει καταντήσει ο βασικός τρόπος να κάνει πολιτική η Ρ. Δούρου και τα στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής. Οι πολιτικές φιλοδοξίες τους δεν κρύβονται, και τώρα που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίζει τον Α. Τσίπρα από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί άλλα έλεγε κι άλλα έκανε, βρήκε ευκαιρία η Ρ. Δούρου να το παίξει «συνεπής», πουλώντας σανό στο «λαουτζίκο» και φροντίζοντας βέβαια να χει και όλους τους επιχειρηματίες ικανοποιημένους.
 

Το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ό,τι δεν κατάφερε να ξεπουλήσει, δηλαδή, η προηγούμενη κυβέρνηση, έρχεται να το ολοκληρώσει η σημερινή.  

 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει στα χέρια της τη σχετική Μελέτη από τις 19/1/16. Παρότι η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή (από 11/2/16) ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και επεσήμανε ότι το χρονικό περιθώριο για τη γνωμοδότηση ήταν 35 μέρες, το θέμα δεν εισήχθη ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 

Στις 14/6/16, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, επανακατατέθηκε στο ΣτΕ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, η έγκριση του οποίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Χωρίς την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. 

 

Αυτό είναι ένα γνωστό και δοκιμασμένο κόλπο, αφού αν δεν εκφέρει γνώμη η Περιφέρεια εντός του διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τότε θεωρείται ότι… σιωπηρά αποδέχεται το ΕΣΧΑΔΑ (και την ιδιωτικοποίηση) ως έχει! Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ξκανάφερε το θέμα στο Συμβούλιο και πάλι μας έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι το ΕΣΧΑΔΑ θα συζητηθεί… κάποτε.

 

Στις 4/7/2016 ο αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου και Ν. Αναγνωστόπουλος με ολοσέλιδο άρθρο στην Αυγή της Κυριακής, δημοσιοποιούν την εισήγησή τους για να μας πείσουν ότι δεν θα εγκρίνουν το ΕΣΧΑΔΑ και το παίζουν «συνεπείς».

 

Σήμερα, τα δημοσιεύματα του τύπου λένε ότι το ΣτΕ απεφάνθη θετικά για το νέο ΕΣΧΑΔΑ. Προφανώς χωρίς τη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής, που είναι μεν απαραίτητη σύμφωνα με το νόμο, αλλά πρέπει να κατατεθεί εντός της προθεσμίας των 35 ημερών.

 

Αν πραγματικά ήθελε, η παράταξη της Ρ. Δούρου, που είναι πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, μπορούσε να σταματήσει το ΕΣΧΑΔΑ, βγάζοντας αρνητική απόφαση μέσα στις 35 μέρες. Αν πραγματικά ήθελε να αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση ο κος Φιλίππου κι οποιοσδήποτε άλλος σύμβουλος ή αντιπεριφερειάρχης, θα ζητούσε να μπει το θέμα στο Συμβούλιο στην ώρα του.



Άφησαν τον χρόνο να περάσει, το ΣτΕ να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή του (ποιος ξέρει πώς…) και θα ρθουν τώρα να το παίξουν «αντιστασιακοί»;


Αυτοί που εφαρμόζουν το Μνημόνιο και τις πολιτικές Σγουρού από τον Οκτώβρη 2014 στην περιφέρεια Αττικής και είναι οι καλύτεροι φίλοι του Μπόμπολα, του Μελισσανίδη, του Λάτση, του Αλαφούζου και όλων των άλλων;


Ε, είπαμε: τόσο κουτόχορτο δεν τρώει κανείς!  

 

Οι προηγούμενες παρεμβάσεις της ΑΑΑ εδώ

Τα βίντεο από την παλιότερη επεισοδιακή συνεδρίαση εδώ