Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«Μέτωπο για την Ανατροπή» (παράταξη της ΠΟΕΣΥ): Παρέμβαση αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργαζόμενους του Μαρινόπουλου



Παρέμβαση αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, έκανε το   «Μέτωπο για την Ανατροπή» (παράταξη της ΠΟΕΣΥ) σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου, στα πλαίσια κινητοποίησης με τετράωρη στάση εργασίας που υλοποίησαν ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα κλαδικά σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

 Σε συγκέντρωση απεργών και αλληλέγγυων στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας, απεύθυνε χαιρετισμό ο Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αρχικά να πω ότι δεν εκφράζω την πλειοψηφία της ομοσπονδίας, όπου τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές της στο πολιτικό πεδίο στο οποίο αντιστοιχούσαν οι πλειοψηφίες της, στήριξε όλες τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν μνημόνια και έχει σοβαρό μέρος πολιτικής ευθύνης για την κατάσταση που ζείτε σήμερα στο Μαρινόπουλο, αλλά και αυτά που ζήσαμε εμείς στην ΕΡΤ με το λουκέτο και το δίχρονο αγώνα, που και με τη δικιά σας στήριξη ήταν αποτελεσματικός, αφού ξαναγυρίσαμε στις δουλειές μας. 

Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις γιατί μόνο έτσι πιέζονται από τις διεκδικήσεις σας κυβερνήσεις και εργοδότες. Ανοίξτε την κινητοποίηση στα σωματεία και τον κόσμο της γειτονιάς, που ψάχνει να βρει από κάπου να γαντζωθεί για να αγωνιστεί. Θα είμαστε στο πλευρό σας για να δικαιωθείτε, γιατί όταν «πτωχεύουν» τις επιχειρήσεις οι εργοδότες, στην πραγματικότητα πλουτίζουν περισσότερο αφού φυγαδεύουν λεφτά και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι».


 Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους φώναξαν συνθήματα με τα οποία διεκδικούσαν τα χρήματα που τους οφείλονται, αλλά και για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.