Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ούτε με το μνημόνιο 3, ούτε και με τους απολογητές των προηγούμενων

Μετά τη δήλωση του τιτανοτεράστιου βουλευτή της ΝΔ Σταμάτη ότι καλώς η κυβέρνησή του έκλεισε την ΕΡΤ (δεν είπε και τίποτα πρωτότυπο, το έχει πει και ο Κεδίκογλου σε προεκλογικές του ομιλίες) ακολούθησαν ανακοινώσεις των νυν και των πρώην εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με διαφοροποιήσεις στις εμφάσεις και ειδικά στο αν το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να συγκρίνεται με τη διαδικασία αδειοδότησης στα ιδιωτικά ΜΜΕ και στο κλείσιμο κάποιων εξ αυτών.

Και στις δύο ανακοινώσεις απουσιάζει η λέξη "μνημόνια" που θυμίζω ότι είναι τρία. Αν στην ανακοίνωση των νυν εκπροσώπων στην Αθήνα, αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί επέλεξαν να υπηρετήσουν τις πολιτικές των δύο πρώτων, στην ανακοίνωση των μη υπηρετησάντων τα μορφώματα της μαύρης διετίας, η μη αναφορά είναι κραυγαλέα.

Όταν επιλέγει κανείς να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία κοινωνικών ομάδων που αγωνίζονται, όπως ορθά επισημαίνει η δεύτερη ανακοίνωση, οφείλει να ονοματίσει και έναντι ποιών μάχονται. Η μη αναφορά δίνει το δικαίωμα να πει κανείς ότι η αντιπαράθεση γίνεται από τη σκοπιά διαφορετικών διαχειριστικών επιλογών, ειδικά όταν το μνημόνιο νο3 εφαρμόζει ήδη στα εργασιακά της ΕΡΤ συγκεκριμένες επιλογές. Εκτιμούμε λοιπόν ότι έτσι αδικούν κάποιοι τους εαυτούς τους. Ή μήπως όχι;