Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΕΡΤ: Δέκα χρόνια μετά το λουκέτο - Κάντο όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο

 


Δέκα χρόνια από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, κλείνουν στις 11 Ιουνίου και η αποφράδα επέτειος συμπίπτει με την προσέλευση κομμάτων που παρουσιάζουν τις θέσεις τους λόγω προεκλογικής περιόδου. Για να μην παρεξηγηθούμε, καλώς γίνεται αυτό, αν και δεν γίνεται ούτε με ισοτιμία, ούτε με διάρκεια πέρα των προεκλογικών δεσμεύσεων που προκύπτουν από τις όποιες αποφάσεις της όποιας διακομματικής επιτροπής.


Μεταξύ άλλων «παρελαύνουν» από τα πάνελ και όσοι είχαν κλείσει την ΕΡΤ, όσοι είχαν ψηφίσει μνημόνια, όσοι είχαν βάλει υπογραφές για να υπάρχει ΕΝΦΙΑ, περικοπές μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικοποιημένοι εργαζόμενοι, στήριξη τυχοδιοκτικών πολεμοκάπηλων σχεδίων ιμπεριαλιστικών κύκλων κλπ

Άλλοι μένοντας στους ίδιους πολιτικούς φορείς και άλλοι είναι μεταγραφόμενοι με σημαίες ευκαιρίας.


Όταν λοιπόν τελειώσει ο κύκλος των προεκλογικών πάνελ, η σωστή λύση έρχεται από την Ισπανία και τους φίλους της Ράγιο Βαγιεκάνο (για τους μη ποδοσφαιρόφιλους ομάδα της Μαδρίτης που αγωνίζεται στη La Liga την πρώτη κατηγορία στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, με οπαδούς ιδιαίτερα ριζοσπαστικοποιημένους).



Όταν επισκέφτηκαν το γήπεδό τους για να δουν αγώνα, στελέχη του ακροδεξιού κόμματος VOX, oι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο, την επόμενη μέρα και αφού άσκησαν κριτική στον πρόεδρό τους που τους κάλεσε, φόρεσαν φόρμες απολύμανσης και απολύμαναν - καθάρισαν το γήπεδο για να φύγει η «φασιστίλα», όπως είπαν. 

Συνεπώς μετά την παρέλαση του αντεργατικού θίασου στο Ραδιομέγαρο, μαζί με οδηγούς-μπράβους, παρατρεχάμενους, κλπ, όχι μόνο απολύμανση, αλλά ασβέστωμα (ο ασβέστης τα καίει όλα) εκτιμούμε ότι χρειάζεται.

Κάντο όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο