Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

OENΓΕ: Όχι σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για παραμονή στην υπηρεσία ιατρών ΕΣΥ ηλικίας 68 – 71 ετών


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Επιστολή προς τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και την υπηρεσιακή υπουργό Υγείας Αναστασία Κοτανίδου, έστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή, όπως αναφέρει, ότι: «Ως Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι προωθείται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση με στόχο την περαιτέρω παραμονή στην υπηρεσία ιατρών ΕΣΥ ηλικίας 68 – 71 ετών, που σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο συνταξιοδοτούνται στις 30.6.2023».

Ακολούθως η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει πως: «Σας δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με μία τέτοια – πρωτοφανή στα χρονικά – μεθόδευση.

Πρόκειται για καθαρά ρουσφετολογική ρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων με ισχυρές διασυνδέσεις, από μία Υπηρεσιακή Κυβέρνηση που δεν έχει καμία εξουσιοδότηση για αλλαγές στα όρια ηλικίας παραμονής των ιατρών ΕΣΥ.

Μοναδικός τρόπος κάλυψης των κενών του ΕΣΥ σε ιατρούς είναι οι προσλήψεις νέων Επιμελητών, τις οποίες η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση έχει κάθε δυνατότητα να επισπεύσει.

Απαιτούμε:

Την άμεση εγκατάλειψη κάθε σκέψης για παράταση παραμονής των ως άνω ιατρών ΕΣΥ πέραν της 30.6.2023.

Την εξαίρεση των διαδικασιών πρόσληψης νέων Επιμελητών κλάδου ΕΣΥ από την «αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών» λόγω εκλογών. Την προκήρυξη των κενών θέσεων και την κάλυψή τους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΕΝΓΕ».