Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Κινέτα: Συγκέντρωση κατοίκων και φορέων για την υποστελέχωση στην Υγεία

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...


Κινητοποίηση κατοίκων και φορέων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 10πμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων, με αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης στο χώρο της υγείας. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας: «Η κατάσταση στην υγεία των κατοίκων της Κινέτας πάει από το κακό στο χειρότερο! Παίρνουν μέχρι και τον γιατρό που ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα, δύο ώρες την ημέρα για συνταγογράφηση!

Η Κινέτα έχει 1.000 μόνιμους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων μεγάλης ηλικίας, ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός φτάνει στους 10.000 κατοίκους! Θεωρούμε πρόκληση να κόβουν ακόμη και τα ελάχιστα για την υγεία μας! Απαιτούμε να επανέλθει ο γιατρός τώρα».

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, επισημαίνει ότι διεκδικεί: «να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν Περιφερειακά Ιατρεία σε Κινέττα και Ν. Πέραμο, να ενισχυθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το κέντρο Υγείας Μεγάρων και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι».

Συμπληρώνει επίσης ότι: «στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων. Ελλείψεις υπάρχουν και στο υπόλοιπο προσωπικό ενώ κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας καλύπτουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
σε Ν. Πέραμο και Κινέτα δεν υπάρχει περιφερειακό ιατρείο, αν και στις περιοχές αυτές κατοικούν χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι και τις επισκέπτονται πολλές χιλιάδες παραθεριστές».