Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους/στις 12 αγωνιστές/στριες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Πέμπτη 15/6 οδηγούνται σε δίκη 12 αγωνιστές/στριες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας το 2017, με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες που περιλαμβάνουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφού πρώτα επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το μαζικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών με την ωμή καταστολή και τα χημικά των ΜΑΤ, τώρα προσπαθούν να εκφοβίσουν με διώξεις καθαρά πολιτικού χαρακτήρα. Θέλουν να εξαντλήσουν ψυχολογικά και οικονομικά όσους και όσες προασπίστηκαν το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στην πρώτη κατοικία και στη στέγη.

Είμαστε δίπλα σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους για τα κέρδη των εταιρειών real-estate και των εισπρακτικών. Στηρίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος στη στέγαση και συμπαραστεκόμαστε σε όσους διώκονται άδικα για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε :

Να μπει τέρμα στην περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, να καταργηθούν όλες οι αντιδημοκρατικές διατάξεις και νόμοι για τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Να πάψουν οι πολιτικές και κινηματικές διώξεις και να αθωωθούν όλες και όλοι οι κατηγορούμενοι.