Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας: Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση στις 17 Ιουνίου


 ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ      

Προς :

2η Δ.Υ.ΠΕ. Πειραιώς & Αιγαίου

Τριμελής Διοικούσα Επιτροπή 2ου Το.Π.Φ.Υ Ικαρίας

Κοιν.:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)

Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ Π.Ι. ΡΑΧΩΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

     Η Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας, χαιρετίζει όλους τους συμπολίτες μας, τα σωματεία και τους φορείς (ΣΕΝΙ, εκπαιδευτικοί, οικοδόμοι, εργαζόμενοι ιδιωτικού & δημόσιου τομέα, γονείς, συνταξιούχοι κ.α)  που βρέθηκαν οργανωμένα και μαχητικά, από κάθε γωνιά του νησιού, στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών στις 12/6/23, για να αποτραπεί η μετακίνηση της μοναδικής ιατρού της περιοχής προς το Κ.Υ Ευδήλου για να εκτελεί εκεί εφημερίες.

   Η αναγκαιότητα παρουσίας μόνιμης ιατρού στην συγκεκριμένη περιοχή, στο κατά τα άλλα “πολυδύναμο” ιατρείο, αποτυπώθηκε σε ζωντανή μετάδοση, όταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η ιατρός χρειάστηκε να μεταβεί σε συνάνθρωπο μας για παροχή ιατρικής βοήθειας. Υπενθυμίζουμε ότι ο πληθυσμός για την περιοχή των Ραχών τους θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζεται.

   Έπειτα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε στην κινητοποίηση από την 2η Υ.Π.Ε, το θέμα αναμένεται να λυθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16.6. Λύση η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από το σταμάτημα των μετακινήσεων της ιατρού για εφημερίες προς άλλη δημόσια δομή υγείας.   

    Σε διαφορετική περίπτωση προσανατολιζόμαστε σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 17 Ιούνη στις 8:30 το πρωί στο Κ.Υ Ευδήλου, όπου βάσει προγράμματος της ιατρού είναι η επόμενή της εφημερία!

   Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για: Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, με άμεση κάλυψη όλων  των υγειονομικών κενών σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας της Ικαρίας. 

    Θυμίζουμε ότι κάτω από την δυναμική παρέμβαση των γονέων, των σωματείων και των συλλόγων, αποτράπηκε η μετακίνηση της 2ης παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ικαρίας προς αυτό της Σάμου. 

   Παράλληλα αναμένουμε να μας δοθούν γραπτές απαντήσεις τόσο για τα οργανογράμματα των δημόσιων δομών Υγείας Ευδήλου και Ραχών, καθώς και τα κείμενα της Επιτροπής που ζητούν την κάλυψη των υγειονομικών κενών.