Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Mετεκλογικές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις σε ΕΣΥ - ΕΚΑΒ

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...


Tη συγκρότηση κυβέρνησης δήλωσε ότι θα περιμένει η ΠΟΕΔΗΝ για να διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου των Υγειονομικών. Συγκεκριμένα με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου όπου θίγονται συνολικά τα εργασιακά ζητήματα του κλάδου, αναφέρει πως: «Αποφασίσαμε Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη 28/06/2023, Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση την πρώτη Τετάρτη μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η νέα Κυβέρνηση. Στάση Εργασίας στην Αττική 8πμ έως 3μμ. 24ωρη για την περιφέρεια και Πανελλαδική Συγκέντρωση 8.30πμ. στην Πλατεία Μαβίλης Πορεία Μαξίμου, Βουλή, ΓΛΚ, Υπουργείο Υγείας με όλα τα αιτήματα που προβάλλουμε. Να συναντήσουμε τους νέους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν την πολιτική τους για το ΕΣΥ, τη Δημόσια Υγεία».



Ως προς το ζήτημα των ασθενοφόρων που τις τελευταίες μέρες ήρθε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, επισημαίνει ότι: «Τρεις τραγικοί θάνατοι τις τελευταίες ημέρες λόγω των διαχειριστικών προβλημάτων του ΕΚΑΒ ανέδειξαν για άλλη μια φορά τα διαχρονικά προβλήματα. Το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα διαχρονικά στη στελέχωσή του. Στην Αττική λειτουργούν τα μισά ασθενοφόρα ημέρα (45) και νύχτα (25) από όσα χρειάζονται για να παρέχουν ασφαλή προνοσοκομιακή φροντίδα. Στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου επιχειρεί ένα ασθενοφόρο την βάρδια. Χάνουν τη ζωή τους πολλοί ασθενείς έκτακτα περιστατικά λόγω καθυστέρησης στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών και έγκαιρης διακομιδής στην πλησιέστερη υγειονομική μονάδα.


Διαχρονικά είναι τα προβλήματα στη στελέχωση του ΕΚΑΒ. Εξάλλου και το 2016 εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΠΟΕΔΗΝ για ασθενείς που χάνουν άδικα τη ζωή τους λόγω έλλειψης ΕΚΑΒ, δίνοντας φωτογραφίες στη δημοσιότητα με διακομιδές σε καρότσες φορτηγών ακόμα και σε χούφτα μπουλντόζας. Όπως και σήμερα.
Για να επιλυθούν τα προβλήματα χρειάζεται πρόσληψη μόνιμων διασωστών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μισθολογικά και υπηρεσιακά κίνητρα για την προσέλκυση διασωστών και των άλλων επαγγελματιών υγείας, αύξηση μισθών, ειλικρίνεια από την Πολιτεία.
Χρειάζεται η άμεση προμήθεια ασθενοφόρων για αντικατάσταση των παλαιών που έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα και βρίσκονται συνεχώς στα συνεργεία».