Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

H ιστορία μιας φωτογραφίας με αφορμή τον κορονοϊό

Βλέπουμε αυτές τις μέρες την επανεμφάνιση σε διάφορες αναρτήσεις, μίας φωτογραφίας με πανό υπέρ του δημοσίου συστήματος Υγείας και σκεφτήκαμε να πούμε δύο κουβέντες για την ιστορία της.

Είναι από την περίοδο 2011-2012 και έχει τραβηχτεί από το γράφοντα στο νοσοκομείο της Ικαρίας.


Ήταν η περίοδος των μεγάλων κινητοποιήσεων των χρόνων των μνημονίων και ειδικά και των κινητοποιήσεων όλων των Ικαριωτών (εργαζομένων στο νοσοκομείο, κατοίκων του νησιού και μελών της παροικίας της Αθήνας) για να κρατηθεί η λειτουργία του νοσοκομείου, να καλυφθούν τα κενά και να μην γίνει "παράρτημα" της Σάμου, με ό,τι αυτό σημαίνει στον προϋπολογισμό και τα οργανωτικά του.

Στην Αθήνα έγιναν και μεγάλες διαδηλώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων Ικαριωτών. Από μία πρόχειρη αναζήτηση βρήκα ότι τη φωτο την είχα αναρτήσει ΕΔΩ στις 12 Μαΐου 2012. Μπορεί να είχε αναρτηθεί και σε άλλη ημερομηνία νωρίτερα. Από τότε πολλές φορές την είχα δει σε διάφορες αναρτήσεις για διάφορους λόγους σχετικούς πάντα με το σύνθημα που είναι γραμμένο.

Τώρα την ξαναβλέπω στο διαδίκτυο με αφορμή τον κορονοϊό και το κλατάρισμα της "ιδιωτικής Υγείας" (οργανωτικό και ηθικό), που αναδεικνύει τη σημασία του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Η ανάρτηση δεν γίνεται να να κοκορευτούμε για μία φωτο που πήραμε το 2012, υπάρχουν άλλωστε πολλές παρόμοιες από διάφορα σημεία της χώρας και με ανάλογο περιεχόμενο, αλλά για να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας τόσο για όσους τη χρησιμοποίησαν μέχρι σήμερα, τον ίδιο στόχο έχουμε, όσο και για όσους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας Υγείας αγωνίζονται για το στόχο που αναγράφεται.