Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Η επόμενη εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις"

Επίσκεψη του αθλητικού συλλόγου Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο
Εν μέσω μίας περιόδου με "πυκνά" γεγονότα, ξεκινάει ο κύκλος εκδηλώσεων - βιβλιοπαρουσιάσεων του νέου μας βιβλίου "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις, Μεσοπόλεμος, Κατοχή, Δικτατορία, Μεταπολίτευση".
Έτσι μετά την κεντρική εκδήλωση του Γενάρη στην ΕΣΗΕΑ, ξεκινάμε τη Δευτέρα 9 Μάρτη στις 7μμ στο Red n' Noir (Δροσοπούλου 52 Κυψέλη). Μαζί μας στο πάνελ ο Νίκος Μάλλιαρης, ενώ θα γίνει και προβολή αρχειακού υλικού. Τόσο οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού, όσο και τα μεγάλα γεγονότα που έρχονται (Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες) επιβάλλουν την ανάπτυξη μίας διαφορετικής θεώρησης σε αυτά τα ζητήματα. Και φυσικά το προσφυγικό, αλλά και η πάλη εναντια σε κάθε είδους φασιστικές & ρατσιστικές απόψεις, όπου το βιβλίο έχει ιδιαίτερη αναφορά για το πώς τα γήπεδα αποτέλεσαν φυτώριο γι' αυτές, αλλά και για την πάλη εναντίον τους.

Επόμενη στάση: Λάρισα, Παρασκευή 27 Μαρτίου, 8μμ στέκι Paratod@s, με διοργανωτή την αυτοοργανωμένη ομάδα "Μαρίνος Αντύπας", στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή της.