Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

“Καραντίνα διαρκείας” στην Ιστορική Μνήμη;



Συνεχίζεται η καραντίνα διαρκείας στο Β' μέρος του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που αν και ανακοινώθηκε και διαφημίστηκε για να προβληθεί στις 28/10/2019 στο παρά πέντε αναβλήθηκε η μετάδοσή του.

Ακολούθησαν για μήνες γραπτές και πρωτοκολλημένες διαμαρτυρίες φορέων στις οποίες η ΕΡΤ δεν απάντησε, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας εστάλη και εξώδικη διαμαρτυρία του δημιουργού του ντοκιμαντέρ προς την ΕΡΤ, που ούτε και αυτή απαντήθηκε.

απόσπασμα από το εξώδικο
Το πρωί της Κυριακής 22/3 στην ΕΡΤ1 χρησιμοποιήθηκαν (και καλώς έγινε) πλάνα από το "αναβληθέν" ντοκιμαντέρ και συγκεκριμένα η προβολή περιοχής της Ικαρίας για να "ντύσει" συνέντευξη Πυροσβέστη από τη Σύρο.

 Τώρα που οι συνθήκες δημιούργησαν ένα νέο περιβάλλον, με σημαντικές αλλαγές στα προγράμματα των καναλιών της ΕΡΤ και στο διαδίκτυο, είναι ευκαιρία να αρθεί η "καραντίνα" και μην συνεχιστεί η κατάσταση αυτή που δεν τιμά ούτε τον πλουραλισμό, ούτε την ελευθεροτυπία και είναι άκρως προσβλητική για τους ακρίτες μας.

Η Ιστορική Μνήμη δεν είναι "κορονοϊός".