Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Στην Κυψέλη βιβλιοπαρουσίαση και στη Νέα Ιωνία "καλά κρασιά"

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Red n' Noir (Δροσοπούλου 52 Κυψέλη) στις 7μμ, μαζί με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Νίκο Μάλλιαρη, θα παρουσιάσουμε το βιβλίο "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις".

Πάμε τώρα στα "καλά κρασιά". Την Κυριακή 8 Μαρτίου παρακολουθήσαμε τον αγώνα της Α' ΕΠΣΑ Νέα Ιωνία-Μελίσσια: 1-2, όπου δίκαια κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Επειδή μπαίνουμε στη βδομάδα των εκδηλώσεων για το Μπλόκο της Καλογρέζας, από τους παλαίμαχους της Νέας Ιωνίας είχαμε σημαντικές ενημερώσεις.


Από το 1983 γίνεται παραδοσιακά αγώνας των παλαιμάχων με αντίστοιχη ομάδα φιλοξενουμένων, προς τιμή του Μπλόκου. Αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου και δημοσιοποιείται μέρες πριν. Αυτή τη φορά η νέα δήμαρχος δεν είχε καν ασχοληθεί και μετά από πίεση των παλαιμάχων ελήφθη η σχετική απόφαση αλλά 24 ώρες πριν τον αγώνα (θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9/3 στις 6μμ, με αντίπαλους την ομάδα παλαιμάχων της ΑΕΚ) δεν έχει βγει καν υλικό, δεν το ξέρει κανείς στην πόλη, πλην όσων έχουν επικοινωνία με τους παλαίμαχους και φυσικά πέρασε αναξιοποίητο το Σαββατοκύριακο στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Ιωνίας, αφού δεν έγινε διανομή υλικού σε όσους το επισκέπτονται για τους αγώνες που διεξάγονται από όλα τα σωματεία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ομοίως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ότι ο γιορτασμός του Μπλόκου θα γίνει την Κυριακή 15/3 (για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια θα τον χάσουμε αφού θα είμαι ομιλητής σε εκδήλωση στην Ικαρία για το προσφυγικό).

Αν σε θέματα αντιφασιστικής μνήμης η νέα δημοτική αρχή είναι χιλιόμετρα οφσάιντ, δε συμβαίνει το ίδιο σε άλλους τομείς, αφού μάθαμε ότι διοργάνωσε τραπέζι σε παπάδες, με μεγάλη συμμετοχή και χωρίς το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο να το γνωρίζει.

Y.Γ. πρωί-πρωί της Δευτέρας βγήκε και η πρόσκληση - πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την επισυνάπτουμε. Πρώτη φορά καλούνται οι δημότες (όσοι το μάθουν) να πάρουν μέρος σε εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα δηλαδή μέσα σε μισή μέρα.