Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

"Ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει"


"Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει", τραγούδαγε στο "Αερικό" ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η περίοδος που διανύουμε είναι άλλη μία απόδειξη της ορθότητας του στίχου.

Προφανώς και οι περιορισμοί μετακινήσεων δεν πρέπει να "παρκάρουν" το μυαλό και τις διαθέσεις. Και ευτυχώς είμαστε πολλοί.

Συνεχίζουμε λοιπόν και  τη μελέτη ιστορικών στοιχείων από το αρχείο μας για διάφορες θεμτικές, ενώ φίλοι όπως ο Νίκος ο Μάλλιαρης, που μας έστειλε τη φωτο, μας βοηθούν στην έρευνα για την κοινωνική-πολιτική ιστορία του αθλητισμού. Όταν βγούμε από το μαντρί, θα συνεχίσουμε και τις εκδηλώσεις για το βιβλίο 'Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις".

Από μία άλλη εποχή όπου οι συγκεντρώσεις-συναθροίσεις δεν ήταν και τόσο αγαπητές στο τότε δικτατορικό καθεστώς, αντίθετα άμα φόραγες φανέλα με το "πουλί" αλώνιζες παντού, είναι και η φωτο.

Από ένα "φεγγάρι" που ο Ιωνικός έβαλε στη φανέλα το σήμα της χούντας. Οι απόγονοι εκείνου του καθεστώτος είναι αυτοί που σήμερα μιλάνε για No Politica στον αθλητισμό.