Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

«Ένας Ισπανός ελληνιστής ποιητής, στην ποδοσφαιρομάνα Καισαριανή»


Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής, υπό την αιγίδα του δήμου και του Ινστιτούτου Θερβάντες, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα, στις 19.30 συνδιοργανώνουν με την διεθνή επιθεώρηση ποίησης ΕΡΑΤΩ και την πανελλαδική πρωτοβουλία φιλάθλων ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ, εκδήλωση με θέμα: "Ένας Ισπανός ελληνιστής ποιητής, στην ποδοσφαιρομάνα Καισαριανή». Τιμώμενος ποιητής ο Albert Carcia Hernandez.

Θα απαγγείλουν ποιήματά του μεταφρασμένα στα ελληνικά, οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, Σωτήρης Παστάκας, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου και η ηθοποιός Ουρανία Μπάσλη.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Ισπανός ελληνιστής συγγραφέας BARTOMEU LLINAS FERRA και θα διαβασθούν κείμενά του.

Στο πιάνο ο Γιώργος Γουρζουλίδης.
Θα εκτεθούν πίνακες με θέμα το ποδόσφαιρο, των ζωγράφων:
Π. Ζουμπουλάκη, Ι. Παπανελόπουλου, Β. Διονυσόπουλου, Ν. Οικονομίδη.
Συντονίζουν την εκδήλωση οι: Γιώργος Μαρκόπουλος, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου, Νίκος Μάλλιαρης, Μαρτίν Περικέ.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της συμπλήρωσης 92 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστέρα.

Ο Άλμπερτ Γκαρθία Ερνάντεθ (Albert Garcia i Hernàndez) γεννήθηκε στη Βαλένθια το 1949. Είναι ποιητής βραβευμένος,ψυχαναλυτής στο επάγγελμα,ελληνιστής και γνωστός στιχουργός.Συνεργάστηκε από το 1987 μέχρι σήμερα με την γνωστή καλλιτέχνιδα και τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ. Το 1992 μετέφερε εικοσιτέσσερα τραγούδια στα καταλανικά Ελλήνων ποιητών μελοποιημένων από τον Μίκη Θεοδωράκη που ερμηνεύτηκαν από την τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ. Τα ποιήματα του δημοσιεύτηκαν σε πολλές ανθολογίες στη χώρα του και μεταφράστηκαν στα ισπανικά, στα γαλλικά, στα σλοβάκικα, στα ελληνικά και στα βασκικά. Το 1998 συμμετείχε στο τρίτο συμπόσιο ποιητών της Μεσογείου στην Καβάλα. Το 2005 μετακομίζει στην Βαρκελώνη. Είναι μέλος της Εταιρίας των Καταλανών συγγραφέων. Δημοσίευσε δέκα βιβλία ποίησης. Είναι μέλος του κύκλου των Ισπανών συγγραφέων και των φίλων της Μπαρτσελόνα που μέσα από διάφορες εκδηλώσεις προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά το ποδόσφαιρο και τη λογοτεχνία.