Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

"Αλληλεγγύη στα όπλα των Κούρδων ανταρτών" και ΠΑΣ Γαλάτσι - Αστέρας Εξαρχείων: 1-1



Το κυρίαρχο γεγονός στον αγώνα της Β' ΕΠΣΑ, ΠΑΣ Γαλάτσι-Αστέρας Εξαρχείων, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός (γύρισε η γλώσσα, παίκτη του Αστέρα) που πάγωσε όλο το γήπεδο στο οποίο υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά ευτυχώς πέρασε χωρίς συνέπειες.

Στα άλλα επίπεδα, γνωστή η προχωρημένη θεώρηση του ποδοσφαίρου και των οργανωτικών λειτουργιών των ερασιτεχνικών ομάδων, από τους φίλους του Αστέρα Εξαρχείων, αλλά οι αγώνες συνήθως κρίνονται στο γρασίδι, όπου εκτός της θεωρίας χρειάζονται και άλλες αρετές, οι οποίες απουσίασαν από τον αγώνα.


Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας επιθετικά ήταν ακίνδυνος για το τέρμα των γηπεδούχων, όσο ένας ειρηνιστής χίππης μπροστά σε πάνοπλη διμοιρία, το Γαλάτσι προηγήθηκε με πέναλτι, έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και πήγε στο ημίχρονο με 1-0.


Στην επανάληψη ο Αστέρας ισοφάρισε με πέναλτι, συνεπώς ο βαθμός εκτός έδρας θεωρητικά είναι κέρδος, αλλά από ανάπτυξη και επιθετική λειτουργία χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα. Το Γαλάτσι είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στις εξέδρες ακούστηκε το σύνθημα "αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - νίκη στα όπλα των Κούρδων ανταρτών", με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, σύνθημα που ακούστηκε την τελευταία περίοδο και σε άλλα γήπεδα, καθώς και τα γνωστά και επίκαιρα λόγω της απολογίας των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής (όπου βάζουν αυτογκόλ μόνοι τους με αυτά που λένε), "χώμα και φτυάρι για κάθε Κασιδιάρη" και "ένα μεγάλο λάκκο για το Μιχαλολιάκο".

Ο τελευταίος θα απολογηθεί στις 31/10 και υπάρχει και συγκέντρωση στο Εφετείο στις 8.30πμ.
Επίσης ακούστηκαν συνθήματα που απηχούν τις απόψεις των φιλοξενουμένων για τη θρησκεία, αλλά και το πως προσδοκούν να δουν τις τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα και τα περιπολικά και μάλλον θα έκαναν την Πυροσβεστική να ανησυχεί για φόρτο εργασίας.

Να προσθέσουμε επίσης ότι οι ερασιτεχνικές διοργανώσεις απέχουν από το αδιαμεσολάβητο ποδόσφαιρο της αλάνας (για όσους τις προλάβαμε), αφού σφυράει και διαιτητής.

Ο συγκεκριμένος που βρέθηκε στο Γαλάτσι ήταν εκτός κλίματος, μοίρασε και στις δύο ομάδες αρκετές κίτρινες κάρτες, έδωσε ανάποδα φάουλ και γενικά δεν είχε την τύχη να απολαύσει την αποδοχή της εξέδρας, είτε μιλάμε για φίλους των γηπεδούχων, είτε των φιλοξενουμένων.