Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Συλλαλητήριο για την Υγεία στον Εύδηλο

ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ  ΜΕΡΑ ΜΕΡΑ  ΔΡΑΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 15  ΟΚΤΩΒΡΗ,  πλατεία  Ευδήλου,  ώρα ώρα  7:30 7:30  μ.μ. μ.μ. Κάλεσμα σε  Συλλαλητήριο
 Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι τραγική και επικίνδυνη.

Δεν δικαιολογείται να έχουμε 1 μόνο παιδίατρο για όλη την Ικαρία, τα Π.Ι  του νησιού είτε να είναι κλειστά είτε να υπολειτουργούν, να λείπουν βασικές ειδικότητες από το νοσοκομείο, σε πολλές περιπτώσεις γιατροί να μην παίρνουν άδειες ή αν πάρουν να δημιουργούνται αλλού κενά από τις μετακινήσεις.

Είναι απαράδεκτο άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, πρόληψης, περίθαλψης και θεραπείας, εκτός εάν έχουν χρήματα. Διεκδικούμε:

Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στα νησιά μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και του ΕΚΑΒ.

Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από το κράτος, που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν .

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου ,χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. Για το Νοσοκομείο να υπάρχουν:

Όλες οι αναγκαίες κλινικές (παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική,  καρδιολογική)  με τις απαιτούμενες  ειδικότητες γιατρών.

 Όλες οι αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες που λείπουν (οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ουρολόγος,  ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος).

Επίσης απαιτείται όλες οι ειδικότητες να γίνουν τουλάχιστον διπλές, με αιχμή αυτές του καρδιολόγου, γυναικολόγου, παιδίατρου, ΩΡΛ.                   
                                               
Νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.

Όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Να μην απολυθούν (άμεση παράταση των συμβάσεων) και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Για τα Κέντρα Υγειάς, Περιφερειακά Ιατρεία:

Ένα Κ.Υ. σε κάθε Δημοτική ενότητα της επαρχίας μας, που να καλύπτει πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 Πλήρης στελέχωση του Κ.Υ. στον Εύδηλο..

Αναβάθμιση του Π.Ι στις Ράχες σε Κ.Υ, βελτίωση του εξοπλισμού του, άμεση πρόσληψη γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού

Στο Π.Ι. Καρκιναγρίου λόγω κατάστασης οδικού δικτύου και μεγάλης απόστασης από τα Κ.Υ. να υπάρχει και ειδικευμένος γιατρός, νοσηλεύτρια και να σταθμεύει ασθενοφόρο. Καθημερινή παρουσία ιατρού και στο Π.Ι. Μαγγανίτη.    Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα του πολέμου και της φτώχειας, απαιτώντας να κλείσουν τα κολαστήρια των hot spot στα νησιά του Αιγαίου. Να μεταφερθούν  στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματά τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΜΟΥ,  ,Ν.Τ.  ΑΔΕΔΥ  ΣΑΜΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ,   ΕΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΕΗ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ,  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΩΝ ΔΗΜΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ,  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ,   ΕΝΩΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ