Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Μια μπάλα κατά των διακρίσεων

...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη), από τις 10:30 έως τις 13:30 θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 η εκδήλωση με τίτλο «Μια μπάλα κατά των διακρίσεων – A ball against Discrimination», με ελεύθερη είσοδο.


Διοργάνωση: Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Hestia FC


Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, αναφέρει: «Πως σχετίζεται το ποδόσφαιρο με τις γυναίκες, την πάλη κατά των διακρίσεων και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών; Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την απάντηση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Hestia FC, την πρώτη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων και μεταναστριών, στο πλαίσιο των δράσεων #FootballPeople weeks 2019, του διεθνούς δικτύου FARE. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Οι εβδομάδες ποδοσφαίρου κατά των διακρίσεων #FootballPeople weeks, είναι μια παγκόσμια καμπάνια του δικτύου FARE Network, που γιορτάζει την διαφορετικότητα στο ποδόσφαιρο. Για δύο εβδομάδες από τις 10 έως τις 24 Οκτωβρίου 2019, πάνω από 150,000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε περισσότερες από 2,000 εκδηλώσεις σε πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως, με σκοπό να αναδείξουν την θετική κοινωνική αλλαγή μέσω του ποδοσφαίρου».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Με τίτλο “Μια μπάλα κατά των διακρίσεων” (A ball against discrimination) θα ξεκινήσουμε μία συζήτηση από τις 10.30 π.μ. έως 12 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων, μιλώντας γύρω από δύο θεματικούς άξονες:
– Αθλητισμός και Μεταναστευτικές κοινότητες: Η κοινωνική ένταξη μέσα από το ποδόσφαιρο, με ομιλητές εκπροσώπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων.
– Καλές πρακτικές ενδυνάμωσης γυναικών μέσω του αθλητισμού: το παράδειγμα της Hestia FC, της πρώτης ποδοσφαιρικής γυναικείας ομάδας στην Ελλάδα αποτελούμενη από πρόσφυγες και μετανάστριες.

Οι καλεσμένοι θα αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες καλής πρακτικής και ενδυνάμωσης και θα δοθεί η ευκαιρία να ανοίξει ένας διάλογος σχετικά με το ποδόσφαιρο και την συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Θα ακολουθήσει αθλητικό παιχνίδι – εργαστήριο “Τα παιδιά παίζουν μπάλα”, από 12.30 μ.μ έως 1:30 μ.μ., στα γήπεδα μπάσκετ του Σεράφειου. Μαζί με τις αθλήτριες την Hestia FC, παιδιά ηλικίας 5-10 χρόνων θα παίξουν μπάλα, σπάζοντας τα στερεότυπα.