Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χαράτσι και στο δικαίωμα στην άθληση

 ...αναδημοσίευση από το http://www.chiosnews.com/cn181220161034200.asp...



Καρφί από το Αιγαίο

Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

ΛΑΘΟΣ να πληρώνουμε είσοδο στους αθλητικούς χώρους



Χαιρετίζουμε τις αναγγελίες του κ. Πρωθυπουργού για τα νησιά! 

Όμως σήμερα θα δούμε κάτι άλλο, καθώς τα αυτονόητα μέσα στο γενικότερο ‘’παραλογισμό’’ που ζούμε· με άλλοθι την οικονομική κρίση πάνε να εκμεταλλευτούν κάποιοι ούτως ώστε να χαθούν και αυτά…  


Όμως να προσέξουμε φίλοι μας μη ‘’τρελαθούμε καλά – καλά, διότι αν θα συμβεί θα καταντήσουμε άβουλα πλάσματα και θα τα δεχόμαστε όλα παθητικά… 

Πιο συγκεκριμένα, τα λέμε αυτά με αφορμή μια πρόταση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου για την επιβολή αντιτίμου στη χρήση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου του νησιού με κύριο επιχείρημα την αναβάθμιση των παροχών. Ειδικότερα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού που υπάγεται το κολυμβητήριο, σ’ αυτό θα προσληφθούν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές. 


Επίσης έχουν σχέδιο ώστε ο κάθε κολυμβητής να έχει το προσωπικό του ντουλάπι προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διαχείριση του χώρου. Έτσι λοιπόν όλοι θα μπαίνουν με κάρτα μέσα, πληρώνοντας ένα συγκεκριμένο αντίτιμο. Ενώ αυτό θα προτείνουν και έτσι θα ενεργοποιηθεί η περσινή απόφαση και για τους άλλους αθλητικούς χώρους όπως τα γήπεδα και γυμναστήρια. Η είσοδος για το κολυμβητήριο ακούγεται πως θα είναι της τάξης των 5 ευρώ. 

Κοιτάξτε επειδή το πράγμα πάει να ξεφύγει και ας μας επιτραπεί να πούμε ότι δεν μας αρέσει καθόλου και αυτό γιατί είμαστε της άποψης, το Κράτος αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση ΠΡΕΠΕΙ να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικά αγαθά στην υγεία, στην παίδευα και φυσικά στον αθλητισμό! Αν δεν μας τα προσφέρουν και αυτά τότε συγγνώμη τι τους έχουμε; Μόνο να πληρώνουμε; Μα σου λένε τι είναι 5 ευρώ; Εδώ φθάνει η μικροπρέπεια τους, λυπόμαστε πολύ.

Να θυμίσουμε την ‘’πανέξυπνη’’ κίνηση της κυβέρνησης του κ. Α. Σαμαρά, να βάλει το πεντάευρω στα νοσοκομεία, για όνομα του Θεού πια. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, επουδενί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μεταφέρονται και άλλα βάρη στους δημότες στην περίπτωση του σημερινού μας θέματος. Είναι λάθος αυτό που πάει να γίνει στη Χίο, πόσο μάλιστα σε δύσκολους καιρούς… Έλεος!