Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

«Σκοράρουν» στην αλληλεγγύη – Κοινωνικές πρωτοβουλίες αθλητικών συλλόγων



 ...αναδημοσίευση από www.ert.gr...

Αν όπως λένε αρκετοί, ο αθλητισμός στις πιό αγνές του μορφές συμβάλλει θετικά στη δημιουργία χαρακτήρων, τότε παραδείγματα σαν αυτά που ακολουθούν, το επιβεβαιώνουν.


Στη Βοιωτία

amvrisseas-1 

Mόλις κέρδισε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Βοιωτίας (και στο πρωτάθλημα είναι πρώτη και αήττητη) η ομάδα του Αμβρυσσέα Διστόμου, επισκέφτηκε στη Λιβαδειά την Ορφανική Στέγη «Η Αγία Ταβίθα» και προσέφεραν στην Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος δώρα για όλα τα κορίτσια που ζουν εκεί, καθώς και κουπόνια αγοράς τροφίμων για την ενίσχυση της οικογένειας, ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων.

Η Αγία Ταβίθα είναι ένα ίδρυμα που από το 1963 που ιδρύθηκε από την – αποθανούσα τον περασμένο μήνα- μοναχή Άννα, έχει φροντίσει χιλιάδες ορφανά παιδιά, ενώ σήμερα έχει στην Στέγη της 35 κορίτσια από νήπια μέχρι φοιτήτριες και εργαζόμενες.( Οι φωτό από την επίσκεψη του Αμβρυσσέα στην Ορφανική Στέγη Λιβαδειάς).
Αλλά δεν ήταν η μόνη κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού εκπρόσωπος των ομάδων ενηλίκων και junior του Αμβρυσσέα και του Προέδρου του κ. Ηλία Καβαλαγιού, έκανε άλλη μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης προς τα παιδιά- τα πρόσωπα αυτών των ημερών.

Συγκεκριμένα  προσέφερε οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ» στο πλαίσιο εκδήλωσης Bazaar που έγινε στην Παραλία Διστόμου. Η προσφορά παραδόθηκε στην Πρόεδρο της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδη, που παρέστη στην όμορφη και ζεστή εκδήλωση στον κινηματογράφο στα Άσπρα Σπίτια, με συνδιοργανωτές το Σωματείο Εργαζομένων Ένωση και τα Σχολεία της Παραλίας Διστόμου για την ενίσχυση των Ξενώνων της Φλόγας. Των ξενώνων όπου διαμένουν νοσούντα παιδιά από την επαρχία, όσο καιρό νοσηλευονται στις Ογκολογικές Κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας.

Από τη Βοιωτία στην Αχαΐα

Μετά τη συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και παιχνιδιών στον αγώνα Απόλλων Πατρών – Άρης, η ίδια πρωτοβουλία της πατρινής ομάδας θα επαναληφθεί και στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής με την Κύμη που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Δεκεμβρίου.
Τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας, ενώ τα ρούχα και τα παιχνίδια πρέπει να είναι καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση και θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Επίσης την Τετάρτη 28/12 στις 15.00 θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καμαρών φιλανθρωπικό τουρνουά στο Δημοτικό γήπεδο Καμαρών. Συμμετέχουν η Μικτή Ερινεού, η Θύελλα Αιγίου και οι Παλαίμαχοι Αχαΐας.
Την διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ζήρια/ΤΑΔ΄ 93, ο Φοίνικας Σαλμενίκου και ο Αχιλλέας Καμαρών.
Κεντρικό σύνθημα του τουρνουά: «Συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμα για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών ΣΥΝάνθρωποι».

Και με την είσοδο του 2017

Ο Α.Σ. Νίκης Προαστείου, ο Δαβουρλής Κ.92 ο ΑΟ Δίας και οι Ελπίδες Αγρινίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Να μαζέψουμε τρόφιμα και ρούχα για άπορες οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη.
Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό τουρνουά, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Αχαϊας, στο γήπεδο της Νίκης Προαστείου με μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής η καταβολή τροφίμων και ρούχων.
Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε για να δώσουμε χαρά σε δεκάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη!
Στο τουρνουά συμμετέχουν οι ηλικιακές κατηγορίες 1999-2000, 2001-2002, 2003-2004.
Ελάτε όλοι την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 10:00 στο γήπεδο της Νίκης φέρνοντας τα δώρα σας. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 16:00.
Τα παιδιά θα διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο για καλό σκοπό. Το θέαμα που θα παρουσιάσουν οι αθλητές αναμένετε θεαματικό καθώς το τουρνουά θα γίνει με τη μορφή fast run που σημαίνει πως θα υπάρχει ασταμάτητος ρυθμός ποδοσφαίρου από τις 10:00 έως τις 16:00″.

15622158_1188189797926407_6640331470953393480_n  
Στη Θεσσαλονίκη

Σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, αναφέρει: «Η Έκρηξη, η ομάδα kick boxing του Micropolis και η ομάδα προσφύγων του Alexyl Hotspot παίζουν μπάλα αυτή την Παρασκευή στο γήπεδο Τριανδρίας. Μετά το ματσάκι θα ακολουθήσει κουζίνα στο στέκι της ομάδας μας.
Πριν έρθετε, κοιτάξτε τις ντουλάπες, βγάλτε ρουχισμό και χειμωνιάτικα είδη για να ενισχύσουμε συνανθρώπους».