Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Περνώντας από 40 κύματα: Εντός έδρας αγώνες σε γήπεδο άλλου νησιού

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...


Κοιτάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, διαπιστώσαμε ότι και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ποδοσφαιρική ομάδα της Σερίφου, τα εντός έδρας παιχνίδια της τα δίνει στην ουσία εκτός, σε άλλο νησί.

Τα έξοδα και η ταλαιπωρία προφανώς αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή ζωή του σωματείου και στην ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό.


serifos 
Γράφαμε λίγους μήνες πριν, τον Ιούνιο του 2016, όταν είχαμε κάνει αφιέρωμα στην ομάδα: «Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας, Σάββα Ράμπια».

Στην ερώτηση για το ποιές είναι οι γηπεδικές υποδομές, μας είχε δηλώσει: «Η ομάδα διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα χώρο εκγύμνασης, αλλά μετά από κάποιες καταγγελίες ανεγκέφαλων, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό κομμάτι, έχει γίνει άρση της άδειας του γηπέδου και αναγκάζεται η ομάδα να δηλώνει ως έδρα το δημοτικό στάδιο Σίφνου και να κάνει προπονήσεις στην αλάνα!!».

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η ομάδα γυναικών του Διαγόρα Ικαρίας (Γ΄ Εθνική κατηγορία) που δίνει τους «εντός» έδρας αγώνες της στο γήπεδο του Καρλοβάσου στη Σάμο, αφού η Ικαρία δεν έχει αδειοδοτημένο γήπεδο με χόρτο.

Κυριολεκτικά αθλητισμός, περνώντας από 40 κύματα.

Σχετική είδηση: Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας