Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

«Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» στις φανέλες της ΠΑΕ Λάρισα

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Κόντρα με πολιτικό περιεχόμενο προέκυψε με αφορμή την πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΛ να φορέσει φανέλες με σύνθημα υπέρ των προσφυγόπουλων.
Η πρόθεσή της και πρόταση προς τη Super League, συνάντησε την άρνηση της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, διότι χαρακτήρισε το μήνυμα «ως άκρως πολιτικό».
Η Λάρισα ανακοίνωσε ότι στον αγώνα της Κυριακής 18/12 με τον Παναθηναϊκό θα φορέσει τις φανέλες με το σύνθημα και αναμένετει νέα αντιπαράθεση.


Περίπου 15 μήνες από την κορύφωση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας και με το χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου να έχει δείξει σημαντικά δείγματα ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης σε επίπεδο σωματείων και φιλάθλων, η άρνηση της  Super League, μάλλον δείχνει να οδηγεί σε νέες εντάσεις.

316929_10151436889034083_1724918056_n 

Το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Όπως είναι ήδη γνωστό, προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την πλήρη ανεξαρτησία της, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν υπέκυψε σε ευτελείς οικονομικά προτάσεις για το μέγεθός της, με συνέπεια να παραμείνει χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα της.
Αντ’ αυτού αποφάσισε μέσω αυτής να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά έως και ανθρωπιστικά ζητήματα της εποχής μας, αποτυπώνοντας τη φράση «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας».
Δεδομένου ωστόσο του σχετικού κανονισμού, έκανε γνωστή ως όφειλε την πρόθεσή της στην Super League, η οποία απέρριψε προφορικά και εκ προοιμίου την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω μήνυμα ως άκρως πολιτικό!».

14440927_10154589431469083_204411640349808859_n 

Δεύτερη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι παρότι ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης αγωνιστικού της Super League, απήντησε στην διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνει η Super League την αναγραφή του κοινωνικού μηνύματος «ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της, γιατί αυτό είναι πολιτικό μήνυμα το οποίο απαγορεύεται στο ποδόσφαιρο και να μην υποβληθεί ως αίτημα, γιατί δεν πρόκειται η Super League να το εγκρίνει, αφ’ ενός μεν γιατί ουδέποτε θα επιτρέψει αναγραφή πολιτικού μηνύματος σε φανέλα ΠΑΕ και αφετέρου διότι το αίτημα είναι εκπρόθεσμο κι έπρεπε να έχει υποβληθεί 5 ημέρες προ του αγώνος στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι φανέλες, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έδωσε εντολή να τυπωθεί το σύνθημα στις φανέλες που θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή.

Η θέση της ιδιοκτησίας αλλά και των οπαδών μας είναι ότι αλίμονο αν το κορυφαίο παγκοσμίως κοινωνικό γεγονός που είναι το ποδόσφαιρο, γυρίσει την πλάτη του στο δράμα των προσφυγόπουλων, τα οποία είναι χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, χωρίς θέρμανση και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ένας λυσσώδης αγώνας να στερηθούν τη γνώση, αφού τους απαγορεύεται άμεσα ή έμμεσα να φοιτήσουν σε σχολεία.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ δεν επελέγη από καμία από τις στοιχηματικές εταιρείες που διαφημίζονται στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας όλων των υπολοίπων ΠΑΕ της Super League, παρά το γεγονός ότι είναι η πέμπτη ανταγωνιστικά ΠΑΕ στην Ελλάδα, λόγω τίτλων, ιστορίας, εγκαταστάσεων και προσέλευσης φιλάθλων και όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον, θα αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της θα αναδεικνύει κοινωνικά προβλήματα».

Σχετικές ειδήσεις:

Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες και κέρδισε η αλληλεγγύη (pic)

Χειροκρότημα για τα προσφυγόπουλα στο τουρνουά της Περιφέρειας Αττικής (photos)

Μακεδονικός Νεάπολης: Κύπελλο και στην κοινωνική αλληλεγγύη