Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την αιματηρή απεργία στη Σέριφο

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Σε συνεργασία με το Σωματείο Εργατών Μεταλλευτών και Οικοδόμων Σερίφου και τον Σύνδεσμο Σεριφίων, ο Δήμος Σερίφου, στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων από την ιστορική απεργία των μεταλλωρύχων εργατών, οργανώνει προβολή ντοκιμαντέρ στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Ο ΦΑΡΟΣ», οδός Μ. Αλεξάνδρου 169 Αγ. Βαρβάρα Αιγάλεω, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με συγκλονιστικές μαρτυρίες για την ιστορία των μεταλλείων, αλλά και για τα αιματηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Μ. Λειβάδι της Σερίφου, στις 21 Αυγούστου 1916, όπου καθιερώθηκε το πρώτο οκτάωρο στην Ελλάδα!

96776-serifos-1-1021x573 
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος  Σερίφου Αντωνάκης  Αντώνης: «Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή για όλους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να πετύχουν την εφαρμογή του πρώτου οκταώρου στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα!».

Info:
Καταγραφή, Δημιουργία,  Σκηνοθεσία, Μοντάζ, Παρουσίαση και Πληροφορίες: Θοδωρής  Γ. Λιβάνιος, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής, Δήμου Σερίφου, Ερασιτέχνης Ερευνητής – Λαογράφος

Σχετικές ειδήσεις:
Σέριφος: 100 χρόνια από την αιματηρή απεργία – Η πρώτη εφαρμογή του οκταώρου

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Σέριφο για τα 100 χρόνια από την αιματηρή απεργία

Σέριφος: Αυλαία των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την αιματηρή απεργία